Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да се смееш ли? Да плачеш ли?: Новият омбудсман работи до портрета на Борисов

Диана Ковачева

Диана Ковачева

Германската телевизия ARD посвети кратък репортаж от работния ден на временно изпълняващата длъжността омбудсман Диана Ковачева.

Близо 5-минутното видео показва кадри от кабинета на Ковачева – вижда се как тя преглежда и подписва документи на бюрото си, после говори по телефона, припомниха от ARD.

След това новият омбудсман е заснета на заседание на Министерски съвет, където премиерът Бойко Борисов разказва пред немските журналисти как я е поканил да заеме този пост. “Не познавах Диана Ковачева лично, а само от обществената й дейност в “Трансперънси интернешнъл”, която намирах за инстересна. Поканих я на разговор и й казах:

“Искам 100% прозрачност в съдебната система, реформа и не познавам никой друг, който би могъл да я проведе по-добре от теб, така че обществеността и организациите да са доволни”, спомня си премиерът.

Краткият филм на германската телевизия представя бившият правосъден министър и настоящ омбудсман като борец срещу корупцията, на фона на кадри от операции на ГДБОП срещу организираната престъпност. В репортажа се показва и част от личния живот на Ковачева – как се разхожда в парка със сина си и кучето си – Карла дел Понте, кръстено на прокурорката от трибунала в Хага.

Видеото обаче започва с един точно определен кадър – календар на ГЕРБ с лика на Бойко Борисов, поставен на видно място на бюрото на Диана Ковачева.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/ard.html

Източник/ци: https://www.informiran.net/с

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!