"Жертвите са все още живи и дишат": експерт изобличи отнемането на органи в Китай (видео)

Стивън Мошер Ватикана трансплантации Китай

(LifeSiteNews)

Китайското правителство отнема органи от затворници приживе. Тези органи захранват доходна индустрия за трансплантации, съобщи водещ експерт по въпросите на Китай, и призова Ватикана да говори по темата.

Стивън Мошър, основател и президент на неправителствената организация "Институт за изследване на населението", участва в конференция на тема "Мозъчната смърт: правно-медицинско устройство; научни и философски доказателства", която се проведе в Папския богословски институт "Йоан Павел ІІ" за брачни и семейни науки на 20-21 май 2019 г., в италианската столица Рим.

По думите на Мошър, Китай, който е световен лидер в областта на трансплантациите на органи, е преминал към "усъвършенствана" версия на своята десетилетна практика на убийства на затворници с цел отнемане на органите им, и сега "парализира жертвите", за да извлече техните органите им приживе.

Политиката на Китай да умъртвява затворници с цел отнемане на техните органи става масова през 90-те години, когато арестуват стотици хиляди последователи на будистката практика Фалун Гонг, разказа експертът.

"Започнахме да получаваме ужасяващи свидетелства от първо лице, как затворници са били извеждани и екзекутирани специално с цел изземане на техните органи.

В първите години се действа по следния начин: принуждават затворника да коленичи и го прострелват в тила. Предварително са подготвили линейка с операционна маса, върху която ще извадят органите: сърце, роговица и всички ценни органи, които могат да бъдат продадени за десетки хиляди долари."

След това органите се поставят в охладени кутии и транспортирани в операционни зали, за трансплантация.

Но неотдавна Китай е преминал към "усъвършенстван метод" за отнемане на органи: жертвите биват парализирани.

"Жертвите са все още живи и дишат, но не могат да се движат, защото мускулите им са парализирани. Така извличат органите, докато човекът е все още жив: сърцето, черния дроб, бъбреците; изваждат всичко, което може да има парична стойност.

Разбира се, трансплантациите на органи са много печеливш бизнес. А Китай прави повече трансплантации на органи, отколкото целия останал свят."

Защо времето за намиране на орган е толкова кратко?

В трансплантационната индустрия в Китай винаги е имало нещо необичайно, казва Мошер: в западния свят "може да чакате шест месеца, година или безкрайно, за подходящи бъбрек или сърце". Но в Китай, "ви правят анализ на органната тъкан" и "обикновено в рамките на седмица, а понякога и до 24-48 часа имате сърцето, бъбрека или черния дроб, който сте чакали".

"Единственият възможен начин за това е да има един милион осъдени на смърт души, на които вече са направени изследвания за съвместимост на органите.

Сравняват ги с резултатите от изследванията на органната тъкан на потенциалния купувач и когато намерят подходящ затворник, той бива екзекутиран, органите му биват извадени и незабавно трансплантирани на купувача."

Отричане и прикриване

Китайското правителство "полага неимоверни усилия", за да убеди световната общност, че тази престъпна практика не съществува, обясни Мошър.

През 2010 г., китайският режим създава програма, от която се очаква "доброволните дарения на органи да се увеличават драматично" и органите да бъдат законно придобити "от донори, които дават своето информирано съгласие".

Но Мошър, който пръв разобличи политиката на Китай за едно дете на семейство, не е сигурен какво всъщност означава "информирано съгласие" в източната държава. В рамките на политиката за едно дете, жените са принуждавани да правят аборти дори в "седмия месец от бременността" и това е определяно като "информирано съгласие".

Новото твърдение на китайското правителство, че е налице "огромно увеличение" в доброволното даряване на органи, е "очевидно изфабрикувана" пропаганда, смята прочутият антрополог и демограф.

"Това очевидно е история, целяща да прикрие истината и е разпространявана от лекарите от програмата за трансплантация на органи... целта им е да убедят света, че сега има милиони китайци, които доброволно даряват своите органи."

Ще проговори ли Ватикана?

Според Мошър, китайското правителство полага значителни усилия да убеди Папската академия на науките, че има сериозни намерения да прекрати злоупотребите в програмата за трансплантации на органи.

"Затова би било полезно, ако Папската академия на науките начело с архиепископ Марчело Сорондо, се обяви срещу продължаващата практика на отнемане на органи в Китай от хора, специално екзекутирани за тази цел."

През февруари 2018 г., архиепископ Сорондо получи остри критики, след като отличи китайския комунистически режим като "най-добрия изпълнител на католическата социална доктрина". В същото интервю, канцлерът на Папската академия на науките добави, че "Китай защитава достойнството на човешката личност".

Мошър разказа, че е изпратил на архиепископ Сорондо ново проучване, което сочи, че данните, предоставени от Китай, са изфабрикувани, включително историите на жертвите.

"Разбира се, в този случай не може да се говори за жертви, защото те са мъртви; все пак продължават да се появяват нови свидетели, които потвърждават, че убийствата на затворници не са спрели.

Ако съберете всичко това — скоростта на намиране на орган за трансплантация, изфабрикуваните данни и свидетелствата за насилствено взето съгласие — картината съвсем не е розова. В Китай продължават да се извършват сериозни нарушения на човешките права. Буквално става въпрос за убийства на хора с цел извличане на печалба от продажбата на техните органи.

Това е голям бизнес, от който служителите на комунистическата партия вероятно печелят и от който едва ли ще се откажат, освен ако не им бъде оказан силен международен натиск."

Все пак за Китай това е нормално, смята Мошър.

"Не забравяйте, че това е правителство, което специализира в нарушаването на човешките права.

Което и човешко право да назовете, Китай вероятно го нарушава. Там всяка година екзекутират повече хора, отколкото във всички останали държави, взети заедно. Стотици милиони жени са били принудени да абортират в рамките на политиката за едно дете, продължила 35 години. Между един и три милиона мюсюлмани уйгури и казахи са хвърлени в затвори само през последните няколко години, там те са принуждавани да ядат свинско месо, да пият алкохол и да рецитират думите на Си Дзинпин. Китайските власти разрушават безразборно католически и протестантски църкви. Всичко това е присъщо на режим, ръководен от жажда за власт и пари.

"Католическата църква трябва да се присъедини към критиците на нарушенията на човешките права в Китай и да помогне за спирането им", заключи Мошър.

Източник: https://www.lifesitenews.com/news/the-victim-is-still-alive-and-breathing-expert-exposes-chinas-horrific-organ-harvesting-program

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/europe/1013-steven-mosher-ekspert-izoblichi-otnemane-organi-kitai.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!