Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Чолаков: Борисов говори, че е оклеветен, а той самият е осъден за клевета. Неговата дясна ръка Цветан Цветанов е осъден на

.
Петър Чолаков

Ако погледнем изборните резултати назад във времето, винаги виждаме, че ГЕРБ водят пред БСП с около 100 000 гласа, а понякога и с повече. Няма как 140 000 души да си променят намеренията за гласуване от БСП към ГЕРБ в рамките на 7 дни, защото премиерът се е включил в кампанията”, каза политологът Стойчо Стойчев в предаването „Лице в лице”.
Той определи изследванията на социологическите агенции преди изборите като „димка”. Според него се е насаждало фалшивото чувство за „революционна ситуация”, а такава не е съществувала. „Ако имаше поляризация, повече хора щяха да отидат да гласуват, а те отидоха на почивка”. 

„Изборите се решиха от вота на твърдите ядра”, категоричен е Стойчев. 

„Ако се вгледате в реалните гласове, които партиите спечелиха на тези избори, ще се окаже, че има една и съща тенденция. Парламентарните избори преди две години, наложени към тези избори, запазват абсолютно съотношението на силите.

Приблизително около два пъти по-малко са гласовете на всички партии, съобразно тогава", смята политологът Христо Панчугов. 

Според него мотивацията на гласоподавателите е била „стадна” –да докажат, че могат да бият партията на конкурента. 

„ГЕРБ подгони призрака на корупцията, но не се справи с нея. Борисов говори, че е оклеветен, а той самият е осъден за клевета. Неговата дясна ръка Цветан Цветанов е осъден на две инстанции и накрая бе оправдан", каза политологът Петър Чолаков.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/petar-cholakov-gerb-podgoni-prizraka-koruptsiiata-spravi-neia.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!