Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Един полет на руската авиация — три сърдечни пристъпа сред американците

Путин извади Русия от Договора за ликвидация на ракетите със срден и малък обсег - Свят

Изданието The Independent съобщи, че от ноември 2018 година рязко се е увеличил броят на съдебните искове от страна на американски военни, които са участвали в действията в Сирия.

В съдилищата във Вашингтон са регистрирани над 4 хиляди иска.

Военнослужещите искат от Пентагона компенсации за моралния и психологически ущърб, който им е бил нанесен по време на участието им в бойните действия срещу сирийските и руските военни.

Според американското законодателство военното ведомство е задължено да изплаща парични компенсации под формата на премии за участие в събития, които предизвикват страх и незащитеност по време на провеждане на бойни операции. 

Например, компенсация на стойност 300 хиляди долара, е получена от моряците през 2016 година след инцидента със самолета Су-24, който нееднократно пикирал над есминеца «Доналд Кук». 

Настоящите компенсации военнослужещите искат за страха да бъдат свалени от руските ЗРК С-400, от други средства за поразяване, за това, че са се намирали под постоянното въздействие на средствата за радиоелектронна борба.

Един от военнослужещите, който бил в Сирия, разказва за страховете си.

Той споделя, че не е чувствал себе си в безопасност нито един ден, докато е бил на служба близо до Рака, че се е страхувал от руските войски, по няколко дена не излизал от палатката и гълтал тройни дози сърдечни таблетки.

Пристигнал старшият офицер и казал, че руската войска е вдигнала в небето авиацията си.

След това съобщение трима човека получили сърдечен пристъп. Военнослужещият констатирал, че той се е страхувал колкова много, както никога до този момент, макар да е воювал в Афганистан и Ирак. А тази кошмарна война с руснаците предизвиквала страх и незащитеност сред американската армия, допълва той.

Ако исковете бъдат удовлетворени, то Пентагонът ще се наложи да изплати на участниците в сирийската операция компенсация в размер на над 100 млн долара. А подобни харчове не са заложени в бюджета на Пентагона.

Всъщност, във войната побеждават тези народи, които могат да спят на гола земя.

Руснаците могат, а на американците им трябват комфортни условия, за да победят противника.

Русия създаде за тях дискомфорт в Сирия.

Както се казва в една пословица: «Страхът е по-лош и от смъртта!»

Източник/ци: http://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!