Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънрендно! Борисов лети към Бургас да пуска водата на ромите. Държавата щяла да плати

След избухналият протест пред община Бургас тази сутрин в който всички жители на ромският квартал „Победа“ буквално се събраха пред общината с две искания,незабавно да им бъде пусната водата или всички да си подават оставките начело с кмета, видимо притеснен от новината, Бойко Борисов веднага е заминал за Бургас съобщават осведомени източници. 

Според самият Бойко Борисов, който вчера беше на посещение именно в Бургас и региона, за да се хвали колко много е направено от Герб за този град, това с ромите и водата им било недоразумение и водата трябвало да се пусне незабавно, а задълженията да се поемели от държавата, защото в 21 век в европейска България не можело домакинства с малки деца да седят без течаща вода. Ето времето става горещо, ще тръгнат болести, зарази после повече пари ще трябва да даваме за болници и лекарства да лекуват болните, са били думите на Бойко Борисов в разговор с кмета на Бургас по телефона.

Преди малко в прессъобщение на министерски съвет стана ясно, че Бойко Борисов днес, няма да проведе насрочените срещи, поради неотложни ангажименти в страната. Според запознати Бойко Борисов вече лично е разпоредил на ВИК – Бургас да пуснат водата на ромите от квартал „Победа“, като е обещал да плати всички задължения, а после с кмета на Бургас Димитър Николов да измислят план, как да ги съберат от гражданите на квартала. 

Не е хуманно и не е човешко пет месеца да държите хората без вода и сега да се криете и да чакате, аз и Николов да се оправяме с проблема, който вие сте надробили се е карал Бойко Борисов на шефа на ВИК дружеството в Бургас. На площада пред община Бургас, ромите все още чакат Бойко Борисов да се появи при тях и да им реши проблема, като това те вече го крещят повече от час. Второто пристигането на Борисов в Бургас за последните 24 часа се очаква да е около 13:00 часа, за да се срещне лично с протестиращите. 

Източник: https://xaknewsdaybg.blogspot.com/2019/05/21.html?m=1

Източник/ци: http://www.informiran.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!