Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ задръстват България със заводи и доходи: Борисов в Добруджа – На ден се откриват завод след завод... Нинова няма какво да ме обвинява в корупция...

Снимки: Правителствена информационна служба

Добра инвестиция с 200 нови работни места. Това е индустриализацията и повишаването на доходите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в с. Карапелит, Добричка област, при откриването на нова производствена линия на завод за производство на олио. В компанията се преработват 500 тона дневно слънчоглед, като 80 % от продукцията се изнася за ЕС, Китай и Близкия Изток. 

Трябва да задържим хората в региона. Искам да благодаря на инвеститорите, но и на вас, работниците. Ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции. Вие сте златни“, обърна се премиерът Борисов към служителите в завода, цитиран от правителствената информационна служба. 

Министър-председателят подчерта, че правителството води активна политика по отношение на инвестициите. Заедно с премиера са заместник-министър председателят Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

И Томислав Дончев, и Владислав Горанов и всички колеги са създали идеални условия за инвеститори“, допълни още премиерът Бойко Борисов и уточни, че всеки ден се откриват нови работни места. 

"Чест е на за нас да сме тук и да ви видим. Нова инвестиция, нови работни места и пореден завод, това е индустриализация, ей така се повишават доходите. Трябва да задържим хората в региона на златна Добруджа, хората трябва да са доволни. Освен това се очертава и реколтата да бъде добра, тъй като паднаха златни дъждове. Дано само градушки да не идват насам.", заяви премиерът пред работниците. 

"Вие сте златни, обърна се той към инвеститорите, ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции. Благодаря и на инвеститорите, и на работниците", подчерта Борисов.  

"Добра е инвестицията, 200 нови работни места има открити'', каза Борисов, след което попита директора на предприятието дали дава добри заплати, на което той отговори положително. 

,,Вдигайте заплатите повече, защото имаме план за доходи'', отвърна му премиерът. 

Инвеститорът сподели, че постоянно се увеличава производството, голяма част от което отива за износ - 80% от износа е за Китай и Европа. 

"Това, което виждате, от нула е построен нов завод. Доволни са тук от заплащането. Италиански машини, български слънчоглед и суровина, най-модерни технологии. Изнасят за целия Европейски съюз, чак и до Китай. Не стига слънчоглед, въпреки че има много в България. За съжаление внасят и работници. Дуалното обучение се оказа много успешно. Преди да се появи ГЕРБ на картата, Карапелит беше унищожен, а ние правим заводи. Създали сме с колегите идеални условия за работа. 

Виждате, на ден се откриват завод след завод. Не ме интересуват тези госпожи (Нинова и Йончева, които тази сутрин дадоха съвместно интервю за bTV и заявиха, че у нас мафията удря жестоко и че на всяко разкритие за корупция, властта размахва бухалки така, както през 90-те години го е правил Борисов.). Пътувам, няма да им вляза в тона. Нея я отстраниха, като беше зам.-министър, тя да си каже за какво", посочи премиерът.

"Олигарсите дават много пари, ние казахме, че можем да намалим субсидията. Но като дойдат избори, ще започнат да чукат по вратите и да казват "Дайте пари". Законът за субсидиите БСП го направи, не съм го направил аз", каза още Борисов. 

"Корнелия Нинова няма какво да ме обвинява в корупция. До колкото помня тя беше уволнена като зам.-министър. Нека тя да отговори защо беше освободена, добави премиерът.

Докато се снимаше с хората и разговаряше с тях, Борисов коментира: "Ей, това няма да ми прости Корнелия!"

Борисов бе поздравен и от кмет на БСП, който му заяви, че е доволен от него и че проблеми има, но те се решавали.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Borisov-otkri-razshirenie-na-zavod-v-Dobrudzha--NA-ZhIVO--/183547/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!