Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поздравителна картичка от България за Световния ден на Фалун Дафа

поздравителна картичка лотос световен Фалун Дафа ден

(ИЦФДБ)

С картичка с лотосов цвят, българи поздравиха своя духовен учител, г-н Ли Хонгджъ на 13 май 2019 г., по повод Световния ден на Фалун Дафа и неговия 68-и рожден ден.

На този ден преди 27 години започва и публичното разпространяване на китайския духовен метод: г-н Ли Хонгджъ изнася първата лекция по Фалун Дафа в град Чанчун, североизточната провинция Дзилин, на 13 май 1992 г.

До 1999 г., Фалун Дафа придобива невиждана популярност в Китай: 70-100 милиона души (между 6 и 8 процента от населението) започват да правят медитативните упражнения и да следват принципите на метода: Истинност, Доброта, Търпение.

Днес Световният ден на Фалун Дафа се чества в над 100 държави, където практиката е популярна, включително България.

С картички, подобни на българската, последователи от цял свят изразяват уважението и благодарността си към г-н Ли Хонгджъ за шанса да подобрят своето здраве и духовно ниво.

Картичките традиционно се публикуват на международния уебсайт на Фалун Дафа, minghui.org.

Какво е Фалун Дафа?

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Включва пет лесни за изпълнение медитативни упражнения, които задвижват и едновременно отварят всички енергийни канали в тялото. Ефектът е повишен тонус и тяло, свободно от болести.

В същността на практиката са принципите Истинност, Доброта, Търпение. Те са описани в основния текст "Джуан Фалун". Книгата става бестселър в Китай през 1996 г. Днес "Джуан Фалун" е преведена и издадена на над 40 езика, включително на български. Книгата може да се закупи от книжарници из цялата страна или да се свали безплатно от falundafa.org.

Във Фалун Дафа се набляга на подобряване на характера, което прави нейните последователи по-толерантни, състрадателни и истинни в своите действия и взаимоотношения в семейството, на работното място и в обществото.

Заради научно доказания положителен ефект върху здравето и морала на хората, Фалун Дафа получава многобройни награди и признания от китайското правителство (до 1999 г.), правителствата на различни държави и международни организации. Г-н Ли Хонгджъ е номиниран за наградата "Сахаров" за свобода на мисълта на Европейския парламент и два пъти за Нобеловата награда за мир.

Днес Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света и се радва на широка политическа и обществена подкрепа, въпреки продължаващото от 1999 г. насам жестоко преследване на последователите ѝ в Китай от управляващата комунистическата партия.

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/991-13-may-svetoven-den-falun-dafa-bulgaria-kartichka.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!