Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов разочарова русенци след безсмислена обиколка за снимки в завод

92a83c1391bde8a1e17426a7922b06be1beb591f

Министър председателят Бойко Борисов вчера посети русенския завод ВИТТЕ Аутомотив България с известно закъснение, след като беше открито новото му разширение.

„По два завода на ден откриваме“, хвали се премиерът пред насъбралите се журналисти, които искаха да знаят какви „трохички“ ще отпусне правителството за инфраструктура в Русе.

За съжаление, г-н Борисов попари очакванията на всички и каза някои важни неща:

– Магистралата Русе – Бяла още няма проект и не е ясно с какви пари и кога въобще ще бъде построена.

– Втори мост над река Дунав при Русе бил труден за построяване от румънска страна и съседната държава не искала да го правят.

– Газовата връзка Русе – Гюргево, която беше открита триумфално преди няколко години не работи, но и самият премиер не знаеше защо.

След безсмислена обиколка на завода, за да се снима с няколко работници, г-н Борисов стигна до извода, че обикновените работници в Русе получавали 1500 лева заплата, а висококвалифицираните – няколко хиляди лева и го заяви гордо пред камерите на журналистите, за да е ясно колко „добре“ живеят хората в провинцията. Това ни напомня за онази позната пословица: „Пешо яде зеле, друг яде свинско.  Средно статистически всеки яде свинско със зеле“.

Бойко Борисов през цялото време на посещението си се държеше като собственик на завода и подхвърляше „хляб и зрелища“ на плебса: „Ние произвеждаме…, ние правим…, ние откриваме…, ние даваме…“. Сиреч инвеститорите са му подчинени, а той е богоизбраният. Това е чудесен пример за това как се прави помен с чужда пита.

Но поне си каза истината, че важните инфраструктурни проекти за град Русене влизат в скорошните му планове.

Може би за тях трябва да почакаме да дойдат местните избори и тогава да ни подхвърли „една коричка хляб“, за да останат на власт местните феодали от партия „ГЕРБ“.

Дунав мост

dunavmost.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!