Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалун Дафа отново на фестивала "Здравей, Здраве" в Пловдив и Ямбол (фотогалерия)

Фестивал Здравей Здраве

(ИЦФДБ)

Традиционната китайска практика за здраве и дълголетие Фалун Дафа беше представена за трета поредна година на фестивала "Здравей, Здраве" в Пловдив и Ямбол, през април 2019 г. В две поредни седмици, десетки гости на юбилейното 10-о издание на фестивала се запознаха с философията и медитацията на древното китайско учение.

Фестивалът за здравословен начин на живот отвори врати в Дома на науката и техниката в Пловдив на 20 април. Сред първите лекции в програмата беше "Даровете на духа с Фалун Дафа" с водещ Александра Ботева. Въпреки ранния час на представянето, малката кинозала беше пълна с гости от различни възрасти и националности.

Фестивал Здравей Здраве

Фестивал Здравей Здраве

Фестивал Здравей Здраве

Водещата представи Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) като духовна практика с принципи Истинност, Доброта, Търпение. Следвайки тези принципи, човек става по-добър и състрадателен, уважава и зачита другите във всяко отношение и по този начин осъзнато повишава своя морал и духовно ниво. Именно това отличава Фалун Дафа от останалите практики: фокусът е върху характера; човек се подобрява и извисява в яснота и съзнание.

Начинът за постигане на духовно съвършенство е описан подробно от основателя на практиката, г-н Ли Хонгджъ, в книгата "Джуан Фалун". Ботева обясни, че тя може да бъде изтеглена безплатно от световния портал на Фалун Дафа в Интернет, или закупена от книжарници из цялата страна.

От портала, който водещата показа на екран в залата, може безплатно да бъде свален и въвеждащият текст: книгата "Фалун Гонг". В нея е обяснен ефектът от петте медитативни упражнения на Фалун Дафа.

Ботева прикани гостите в залата да останат след лекцията, за да научат упражненията.

Демонстрацията на медитацията се проведе на Спортната тераса. Там Александра Ботева и Георги Плешков показаха движенията, като обясниха, че те са бавни, плавни и кръгообразни. Първите четири упражнения се изпълняват в изправен стоеж, а петото в позиция лотос, с кръстосани един върху друг крака.

"С помощта на медитацията, човек засилва циркулацията на енергията и отваря едновременно всички енергийни канали в тялото, по този начин ускорявайки процеса на пречистване и оздравяване", каза Плешков, докато показваше движенията.

Теодора от Пловдив сподели пред присъстващите опита си от практикуването на Фалун Дафа:

"От 30 години страдам от мигрена. Много болезнено и ограничаващо състояние. От една година изпълнявам упражненията на Фалун Дафа, макар и не редовно. Мигрената изчезна и сега е само спомен. Мога отново да се радвам на живота и да посрещам всеки ден с усмивка."

Теодора покани всеки желаещ да усети ефектите от практиката, да заповяда на ежеседмичното изпълнение на упражненията на Гребната база в Пловдив: на тревната площ срещу ресторант "Марбея", четвъртък и неделя от 9:30 часа. Не се заплаща такса. Всички дейности на Фалун Дафа навсякъде по света са напълно безплатни.

Завръщане към първоначалната ни истинска същност

Само седмица по-рано, на 13 април, в Младежки дом "Георги Братанов" в Ямбол се проведе лекция със заглавие "Завръщане към първоначалната ни истинска същност с Фалун Дафа". Водещият Диян Данаилов представи същността на традиционната дисциплина за усъвършенстване на духа и тялото, и показа движенията на петте медитативни упражнения.

В рамките не фестивала беше организирана и работилничка за хартиени лотосови цветя.

Изработването на лотоси оригами има за цел да разпространи чистотата и красотата на Фалун Дафа по света. Това е международна инициатива, озаглавена "Цветчета на мира" (Petals of Peace) и инициирана в Бризбейн, Австралия, от австралийката от китайски произход, Джейн Дай.

Дай губи съпруга си през 2001 г. в резултат на преследването на Фалун Дафа в Китай. Той е изтезаван до смърт от властите в провинция Гуандун.

Съпругът на Джейн е сред милионите последователи на Фалун Дафа, които от 1999 г. насам са преследвани и подлагани на жестоки репресии от китайската комунистическа партия, заради убежденията си.

След смъртта на съпруга си, Джей Дай започва инициативата с лотосовите цветя, за да изобличи престъпленията на китайската комунистическа партия: унищожаване на духовните ценности и традиции, преследване, репресии и убийства на последователи на Фалун Дафа.

Инициативата е подета в почти всички 114 страни по света, където Фалун Дафа е популярна, включително България.

От Росица Йорданова, кореспондент на ИЦФДБ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/990-zdravei-zdrave-plovdiv-yambol-falun-gong-dafa-2019.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!