Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски учени показаха 18 смайващи кадри от Венера и обявиха сензационно: Там някой се движи. Има... (снимки)

Учени от Руската академия на науките решили да проучат кадрите от съветските апарати

Всичко това го твърди и казва не кой да е, а самата Руска академия на науките. И като доказателство показва цяла галерия от фотографии, на които може да се види, че там някои неща движат. Неща, които приличат например на скорпион, после на мече. Тези изображенията са получени от повърхността на Венера още през 70-те и 80-те години на миналия век, но е минало време, докато бъдат разгледани и изследвани за всички незабележими детайли. На 22 октомври 1975 г. спускаемият апарат „Венера-9“ каца на един от най-големите вулканични масиви в цялата Слънчева система – в района на Бета, пише „Блиц“.

Две минути по-късно идва историческият момент – първото излъчване от повърхността на друга планета. Връзката с устройството продължава 53 минути, а три дни по-късно Венера-10 каца в същия район и предава 65 минути. През 1982 г. СССР пуска още два апарата: Венера-13 и Венера-14.

Също така един след друг с интервал от пет дни. Те изпращат панорамни изображения от района на Феби. Учени от Руската академия на науките решили да проучат кадрите и официално показаха плодовете на упоритата си работа – обявиха цял списък от „хипотетични“ живи същества, запечатани от съветските апарати. Те са общо 18, нека да разгледаме някои от най-интересните.

Скорпион

Заснет от „Венера-13“. Той се появява само на няколко снимки, които се правят на всеки 13 минути. Това означава, че го е нямало, изведнъж се е появил и е изчезнал. Дължината му е 15-17 сантиметра. Според учените, при кацането на апарата съществото е било покрито с почва и е излязло за час и половина.

И пропълзяло. Скептиците смятат, че може би това е просто парче скала, донесено от вятъра. Силата на вятъра, обаче, е метър в секунда.

Мече

Вижда се на панорамата от „Венера-9“. Отличава се с доста „меки“ контури, повърхността изглежда пухкава, опира се на „крайниците“, подобни на лапи. Височината е само около 30 сантиметра.

Вляво зад него има две „бразди“ като следи.

Нечия кръв?

Можете да видите от лявата страна, където е обозначено със звездичката, че има някаква различна тъмна следа. Няма нищо подобно на нито една друга панорама. И завършва с нещо заоблено с остър черен „нос“. Хипотеза – нещо е било наранено от апарата.

Бухал

Сниман отново от „Венера-9“. Заоблен, неравен и покрит с петна предмет, от който нещо като опашка стърчи. Размерът му е около половин метър.

Назъбен предмет

Отново „Венера-9“, дълго нещо с назъбени ръбове, с дължина от тридесет метра. В научния доклад се казва, че може да е и птица, която размахва крилата си. Все пак в такава плътна атмосфера летенето е много удобно. Въпросът е как някой може да оцелее там? Отговорът на този въпрос е алтернативната биохимия. Това означава, че учените смятат, че може да има същества, които не дишат кислород, а например азот.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!