Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Призовавам избирателите да ни простят за кражбите и да гласуват за нас на 26 май!

„Надявам се избирателите да простят на ГЕРБ и да гласуват за нас на 26 май. Но дори да загубим, няма да подам оставка! Защото другите са маскари!“

Това заяви Бойко Борисов в интервю за предаването „Панорама“ снощи.

„Няма да допусна да си отидем като маскари, дори и ако изгубим евроизборите“, изригна Борисов. И е прав. Защото времената се промениха, а ГЕРБ преминаха много отвъд чертата с приемливите нива на корупция и кражби за която и да е държава. Защото клиентелистката сбирщина на Банкянския сатрап превърна корупцията и кражбата в политика и основна управленска стратегия. Затова ако онези преди тях са излизали от властта, без да им се дири сметка, на ГЕРБ със сигурност няма да им се размине. Да, прав е Борисов: ГЕРБ няма да напуснат властта като „маскари“, а като арестанти… и след това – затворници. Както се полага на всички национални предатели. Skandalno.net

Премиерът се затюхка, че цялата партия пострадала, заради „няколко души“, уличени в корупция и кражби, но сега той се бил заел лично да си „разчиства къщичката“. „Цветанов ни нанесе голяма щета, но си го обичам като дете“, заяви Борисов с цялата си наглост. Той призна, че ще реши какво да прави със заместника си, след като види резултата от евроизборите. Борисов временно иззел функциите на Цветанов, който продължава да се води началник на предизборния щаб на ГЕРБ, но само на хартия. Върху него Борисов оглави предизборния щаб на широката коалиция от партии около ГЕРБ и така покри компрометирания Цецо, за да не загуби партията още проценти до 26 май. Skandalno.net припомня, че преди месец Борисов отстрани Цветанов от парламента, след като стана ясно, че вторият в ГЕРБ си е купил луксозен апартамент с личен асансьор на подозрително ниска цена. И това при положение, че пазарната стойност на имота е 1,5 млн. лева.

„Не съм ходил на гости на министрите си, не знам в какви имоти живеят“. Така Борисов се оправда за аферата АпартаментГейт, която разкри, че половината му ръководни кадри са мултимилионери в недвижимо имущество. „Аз си живея в родната къща в Банкя и в нея ще си умра“, зарони крокодилски сълзи и изтърси, че за себе си винаги мислел последно. Затова и пътя до Банкя щял да оправи най- накрая, като приключи с „Хемус“ и останалите проекти- малко преди да му изтече мандата.

Да му се чудиш на Борисов кой му налива самочувствието да твърди, че ще изкара мандата си докрай – при положение, че предните два пъти не успя. И още по-забавното: Баце нямал никакво намерение да подаде оставка, дори при загуба на европейските избори. Дали ще устиска тази си позиция и когато на улиците се изсипе 100-хилядна тълпа със сопи и камъни?! Че на българина здраво му е прекипяло.

Ситуацията е вече коренно различна: БСП върло се кани да предизвика предсрочни избори… ако спечели евровота, който ще спечели. И това Борисов много добре го знае… както и това, че откаже ли да подаде оставка- ще срещне отчаяната решителност на прогледналия за гешефтите му народ… и ще бъде пометен. Затова да не си му на хала на Борисов. Здраво се е вкопчил във властта, защото падне ли – ще се озове право в затвора. С дългогодишна присъда за чутовни, безпрецедентни по размерите си кражби. Кражби нагли, огромни и без почивен ден – за всичките 10 години, откакто е на власт. Сметката е в десетки милиарди.

Борисов ще отнесе присъда и за многократното предаване на националния интерес на България в полза на чужди държави. Достатъчно е да си спомним за безследно изчезналите 16 млрд., които партията му изтегли и не можа да даде отчет за какво ги е похарчила… но пък сега ще ги плащаме всички ние. Нека си спомним и че след като еднолично прекрати „Южен поток“ и АЕЦ Белене, Борисов даде газовото кранче на Турция. Която в момента довършва своята отсечка от „Турски поток“ и строи АЕЦ Аккую. Да не говорим за позорното предаване под американски натиск на българските интереси в Македония, изцяло в полза на Гърция.

„БСП изобщо не ни застрашава. Проблемът на ГЕРБ е изцяло вътрешен. „В БСП се ненавиждат. Изпокараха се за листата. Ако трябва да редят министри, ще се изпокарат с президента. Това, което ние от ГЕРБ построихме, комунистите (БСП) не могат да го боядисат. Затова няма да подам оставка“, продължи цирковия си етюд Борисов, който въпреки скудоумните си опити да се самогероизира и да издигне на пиедестал клиентелистката си корупционна пирамида ГЕРБ, все повече приличаше на жалък клоун..

Каква ти диктатура! Само дето не съм им дал да ми обършат два шамара. Постоянно ме плюят а аз нищо не им правя!, разпени се Баце. А под „плюене“ Борисов явно визираше разкритията за корупция сред назначените от него висши кадри като „СуджукГейт“, „КумГейт“, „ОградаГейт“, „МагистралиГейт“ както и кражбите на поне 20 млрд. евро от еврофондовете, митниците и държавната хазна. Явно Борисов визираше и разкритията за тъмното му сикаджийско и ДС-агентурно минало, за аферите му с безбандеролни цигари, каптагон и метамфетамини… Все факти, които през 10-те му управленски години периодично бяха огласявани и в редица европейски и американски медии. Факти, които са добре известни и в Брюксел. Но засега оттам още му пазят гърба, защото в ролята си на колониален генерал-губернатор, бившата мутра върши чудесна работа на западните господари на България.

„Няма да допусна да си отидем като маскари“, изригна в края на интервюто си Борисов. И е прав. Защото времената се промениха, а ГЕРБ преминаха много отвъд чертата с приемливите нива на корупция и кражби за която и да е държава. Защото клиентелистката сбирщина на Банкянския сатрап превърна корупцията и кражбата в политика и основна управленска стратегия. Затова ако на онези преди тях им се е разминало, на ГЕРБ със сигурност няма да им се размине.

Да, прав е Борисов: ГЕРБ няма да напуснат властта като „маскари“, а като арестанти… и след това – затворници. Както се полага на всички национални предатели.

Skandalno.net

Източник/ци: http://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!