Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева: Днес Борисов вади голямата бухалка, както през 90-те години е вадил малката бухалка!

Снимка Кадър БСТВ

В България 10 години управлява бандата на Бойко, каза водачът на евролистата на БСП

"Всички ние видяхме машината за грабеж, която тази банда е организирала. Всички го виждаме и всички го чувстваме. Всички виждаме как общините са се превърнали във феодални владения“, продължи Йончева

Дойде време България да поведе своята битка за справедливост и свобода!

С тези думи Елена Йончева, водач на евролистата на БСП, отбеляза битката за справедливост, символ на която е 1 май.

Йончева посочи, че в резултат на борбите за социална справедливост в Европа днес има достойни заплати, но България е в ъгъла на ЕС.

В България вече 10 години управлява бандата на Бойко, заяви тя.

Днес Борисов вади голямата бухалка, така, както през 90-те години е вадил малката бухалка, каза в словото си тя, обявявайки, че на площада са се събрали повече от 30 000 души.

"Бойко Борисов е на път да изкара България от ЕС - можем да отвоюваме свободата и достойнството си сега", каза още водачът на листата на „БСП за България“ за предстоящите европейски.

„Дойде време България да поведе своята битка - битка за справедливост, за своето достойнство и свобода. На никой народ тази свобода не е дадена наготово. Още на 1 май 1886 г. в Чикаго хората излизат по улиците, за да защитят правото си на 8-часов работен ден. Тази битка след това се пренася в Европа. Днес каква Европа имаме? Европа, в която се спазват правата на работниците за 8-часов работен ден. Къде сме ние?! 12 години сме членове на ЕС и въобще не се доближаваме до ЕС. Къде се намира България? Борисов ни вкара в кьошето на ЕС и е на път да изкара България от Европа, защото ние заемаме всички последни места във всяка една сфера. И днес България имаме управление с всички признаци на авторитарен режим“, подчерта Йончева.

По думите ѝ само членството в ЕС ни спасява от диктатура.

„В България вече 10 години управлява бандата на Бойко. Тази банда обаче е на път да се разпадне. Всички ние видяхме машината за грабеж, която тази банда е организирала. Всички го виждаме и всички го чувстваме. Всички виждаме как общините са се превърнали във феодални владения“, продължи тя.

Елена Йончева посочи, че здравеопазването от право на всеки гражданин се е превърнало в акт на милосърдие.

„Какво става със свободата на медиите?“, попита риторично в словото си тя и посочи, че Европа казва, че в страната ни медиите се мачкат. „Корупцията е заплаха за българската национална сигурност. Всеки, който въстане, който покаже тези корупционни практики, властта вади голямата бухалка“, каза Елена Йончева.

„Ние обаче не само констатираме този грабеж, не само го показваме и показваме истинското лице на тази банда, ние даваме алтернатива, защото такава има. Ние вече не сме второ качество българи, които консумират второ качество храна“, изтъкна Йончева.

„Ние ще съживим българското село“, посочи тя. Според нея държава, която не може да защити хората в неравностойно социално положение, не може да защити средната класа, нито богатите.

„Левицата ще победи на тези избори, защото всеки авторитарен режим си отива. Въпросът е да започнат такива промени в България, от които България да победи, всеки българин да победи. Убедена съм, че на 26 май това е възможно. Ние ще спечелим с бюлетина номер 18 и ще покажем, че можем да отвоюваме нашата свобода и достойнство сега“, допълни водачът на листата на „БСП за България“. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Elena-Yoncheva--Doyde-vreme-Balgariya-da-povede-svoyata-bitka-za-spravedlivost-i-svoboda-/181552/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!