Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фрог: Ченгета в шок заради ”Вътрешна сигурност”, изненадващо върнаха пенсиониран шеф... купища с доказателства за корупция се кътали най-старателно

.

Пенсионираният зам.-шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР Павлин Коджахристев се върнал отново на работа с конкурс, на който само той се явил. Негови подчинени признаха пред Фрог нюз, че условията за него били такива, че само Коджахристев отговарял на тях. По думите им неговото махане и последващо връщане е съпроводено с поредица от скандални събития. За какво става дума:

Два скандала се разразяват преди Павлин Коджахристев да вземе решение за напусне МВР. Първият е свързан с разкритията на медията ни за плевенските ченгета, които са нареждали на местни наркодилъри от групата на Мечката да слагат наркотик в къщите, офисите и колите на определени хора. Свидетелски показания дадени пред съда сочат, че въпросните полицаи са взимали пари от въпросните наркоиграчи с обещание, да ги закрият. Информацията за маститата корупционна схема стигнала до „Вътрешна сигурност“, но по неясни причини информацията потънала. 

Междувременно до „Вътрешна сигурност“ достигнала информация, че в СГП се води разследване за изтичане на секретна информация. Това изнервя до краен предел атмосферата във ведомството.  „Случайно или не, именно тогава Коджахристев реши да се пенсионира. След като си получи заплатите, изненадващо стана съветник на шефа на МВР Младен Маринов.  Изчака се малко, за да може напрежението да се тушира. През това време не назначиха никого на неговото място. И изведнъж-конкурс и хоп, пак Коджахристев единствен кандидат“, разказаха източниците ни. 

Източници от Съдебната палата разкриха пред Фрог, че до разследващите органи е достигнала информация, че вместо да бори корупцията в системата, „Вътрешна сигурност“ „разработва“ бизнесмени и магистрати по поръчка. Информацията за тях след това скъпо се осребрявала. Не се изключва вероятността събраните данни да се предоставят и на определени партийни централи. „Във „Вътрешна сигурност“ има хора, които се чувстват недосегаеми. Твърди се, че те държат компромати срещу високопоставен служител на МВР, който чрез подставени лица въртял бизнес с камиони и годишни технически прегледи. Разчитат, че това ще ги спаси от уволнение“, допълниха източниците ни. От близо година Фрог алармира за това, че „Вътрешна сигурност“ се раздира от вътрешни конфликти между две основни лобита.  

Според запонати във "Вътрешна сигуронст" бял свят виждали само разработките, за които се давала  "зелена светлина" отгоре .  Иначе купища с доказателства за корупция се кътали най-старателно. "С подобна информация може да се изнудва и да се притиска даден човек. Ако някой реши, може да го унищожи", признаха от МВР.   

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!