Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пет века сме откривали училища във всяко село, а сега ги закриваме. Под робство сме оцелели, под европейското загиваме!

закрити6b473852e8e64f23b9f828d35db086d3

Днес прочетох едни размисли на Андрей Райчев. Че ГЕРБ правили европейски политики, а БСП отивали на избори и в Брюксел, за да бият ГЕРБ. Да, добре написано, интелигентно безспорно и също така безспорно далеч от същността на проблема.

От въодушевлението и вярата, които бяха при приемането ни в Европейския съюз, вече не е останала и следа.

Повечето българи, подкрепящи ЕС, или са от усвоители на еврофондове, или искат свободно да могат да пътуват и учат в Европа. Но това са малка част от българите, и то предимно концентрирани в София и няколко областни града. Българите вече са евроскептици. Мантрата “Европа” често вместо надежда, предизвиква споменаване на майка.

Много трудно и бавно осъзнахме, че ЕС не е панацея за българските проблеми. Убедена съм, че съюзът има и добри страни, но те се губят в безкрайните безсмислени полемики за незначителни въпроси и също безкрайно погрешната политика на ЕС спрямо мигрантите и България.

Вместо да се преборим с корупцията благодарение на ЕС, тя избуя и стигна до абсурдни висоти покрай “усвояването” на еврофондовете, разпределени между подставените от управляващата шайка фирми.

Вместо да се повиши стандартът на живот и да стигнем капитализмът, за който мечтаехме, получихме капитализмът, с който ни плашеха преди 1989 година и то в много по-мрачни краски. Разбрахме, че гнилият капитализъм мирише наистина много лошо. Разбрахме, че не сме равни и парица е царица.

Разбрахме, че вместо робство, имаме представители и присъствие. Разбрахме, че мигрантите са по-важни от умиращите от глад български пенсионери. Разбрахме, че недосегаемите са по-важни от българчетата. Разбрахме, че щастието на кокошките и правите краставици са по-важни от мизерията на пенсионерите.

Другото, което никой социолог или политолог не отчита, или отчита като положителна страна….ГЕРБ наистина се асоциират с Европейския съюз. И не знам дали намразихме ГЕРБ заради ЕС, или ЕС заради ГЕРБ. Но в съзнанието на българина ГЕРБ са символ на мрачната и гротескна страна на съюза. Затова и тяхното непрестанно говорене за европейските политики, цифровизация, Истанбулски конвенции и прочие неща, далечни на българина, вместо надежди и одобрение, предизвикват единствено отвращение и твърдата убеденост, че трябва да запазим България.

Затова и подкрепям умерената политика на БСП относно ЕС. Включително и разграничаването до известни граници от ПЕС, които се превърнаха в символ на джендъризма в Брюксел. Социалистите добре осъзнават, че тенденциите в ЕС вече са в интерес на центробежните сили, които са убедени, че ЕС няма бъдеще, или поне не бъдеще в този му вид. Политиката на Виктор Орбан например е одобрявана от почти всички българи. Салвини в Италия също отстоява предимно интересите на Италия, а след това евроценностите.

Нациите в Европа показват все по-силно, че не искат да бъдат заличени в името на една мултикултуралистична Европа без традиционните християнски и европейски ценности, изградили европейската цивилизация.

Погрешният път на Меркел вече е отречен от всички. Дори Макрон започва да дава на заден ход относно Шенген и миграцията.Естествено, принуден от самите французи.

Време е бъдещето на ЕС да се осмисли. Европа да бъде “Европа на отечествата”, а не Сбирщайн Европа. Да преосмисли ценностите, че хората в Европа са по-важни от цифровизацията, да осъзнае, че генетиката все пак е точна наука и магаре да лети не можеш да научиш. Да осъзнае, че навлизането на други религии ще промени всички ценности, в които хората в Европа вярват, защото ние може да сме толерантни, но толерантността е убила повече цивилизации от войните.

ВРЕМЕ Е ЗА НОВА ЕВРОПА! КАТО ВИНАГИ, НАВСЯКЪДЕ, БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ПЪРВО МЯСТО! Винаги нашите политици трябва да мислят първо за интересите на българите и България. И да не приемат европейски политики, които увреждат българските интереси. В противен случай място там нямаме.

Ние сме Европа! От 13 века БЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ! И да, когато немските крале са говорили на немски само с конете си, когато френските крале не са можели да четат, в България е имало център на културата, пет века под робство не сме се отказали от училищата и от вярата си.

Елена Гунчева

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!