Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Картината „Тайната вечеря“ символизира зодиите – ето коя зодия е Юда, предателят

8517db6bc2c67d155dd5ec11d8801b1f

„Тайната вечеря“ е една от най-известните картини в света, а всякакви специалисти и неспециалисти се надпреварват да я разгадават и да откриват в нея скрити послания.

Картината е създадена през XV век от Леонардо да Винчи – италиански ренесансов художник, писател, изобретател, архитект, инженер, математик, анатом. Тъй като е бил всестранно развита личност, много днешни изследователи смятат, че е наситил картините си с тайни послания и скрити знаци.

Една нова хипотеза е, че апостолите в „Тайната вечеря“ символизират знаците от зодиака, уточнява Crown news.

Ако обърнете внимание, ще забележите, че 12-те апостоли са разположени на малки групички по трима, символизиращи всеки от четирите сезона, а в центъра на картината е Исус, който символизира Слънцето.

Според тази нова хипотеза всеки от апостолите представлява отделен зодиакален знак – начело на масата стои Овенът в лицето на апостол Бартоломей, а в края са Рибите в лицето на Симон. Знакът Дева е представен от апостола, за когото се спори най-често.

Някои са убедени, че Леонардо да Винчи е изобразил Мария Магдалена, тъй като чертите на този апостол са най-нежни и образът прилича на женски.

Други смятат, че това е апостол Йоан. Предателят Юда представлява знака Рак. Юда символизира и Луната, която е управляващата „планета“ на зодия Рак.

Юда е най-тъмната фигура в картината, която не отразява светлината. Неговата противоположност е Христос, който е яркото Слънце.

Ето ги и имената на апостолите и съответния им зодиакален знак: Бартоломей – Овен, Яков Алфеев– Телец, Андрей Първозвани – Близнаци, Юда Искариотски – Рак, Петър – Лъв Йоан Богослов /

Мария Магдалена – Дева, Тома – Скорпион, Яков Зеведеев – Везни, Филип – Стрелец, Матей – Козирог, Тадей (Юда Яковов) – Водолей, Симон Зилот – Риби. 

Източник: За Жената

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!