Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Започна се! Гербавите вече предлагат по 50 лева на глас за изборите

Цветанов: Предсрочни избори сега няма да решат проблемите - България

Малките разлики, които агенциите дават, ще превърнат изборите във фестивал на търговията с гласове.

Купеният вот няма как да се „хване“, но социолозите коментират, че той няма да повлияе на резултата, защото „всички купуват“.

Всички „купуват“, но някои плащат повече. Който налее повече милиони, той ще спечели изборите, твърди източник от партия, която има „добри практики“ в този изборджийски бизнес.

След „Гергьовден“ раздават първите пачки на „башовете“. Кампанията стартира с 50 лв. и може да финишира с 200.

На този вот ще има плащане два пъти – веднъж ще кешят за гласуване за партия, втори път за преференции.

Някои от кандидатите извън избираемата част на листите на ГЕРБ и БСП имат свои изборни щабове и милионен бюджет за преференции.

Емил Радев, ГЕРБ, и Димитър Данчев, БСП, разполагат с мощни изборни щабове – десетници, стотници, и могат да поднесат изненади. Радев може да оспори третото място на Ева Майдел с преференции, а Данчев петото на Сергей Станишев.

Каква е картината с малките разлики. Източници от „Позитано“20 твърдят, че някои техни вътрешни проучвания дават преднина на ГЕРБ, други – на БСП.

Според „Медиана“ БСП води на коалицията ГЕРБ с около половин процент (0,6 %) – 32.1 % за БСП срещу 31.5 % за ГЕРБ/СДС. „Галъп Интернешънъл“ обяви разлика от процент – 32.1% за БСП и 31% – за ГЕРБ. „Маркет линкс“ прогнозира преднина от 0.4% на БСП – 31.3 срещу 30.9. Единствено „Сова Харис“ дава преднина на ГЕРБ – 22.5 срещу 20.8%.

Това е паритет – преднината на БСП или ГЕРБ е в рамките на 3% социологическа грешка. Резултатът от изборите е непредсказуем.

Каква е картината с финансовия ресурс според щабисти в големите партии. ГЕРБ и БСП са в паритет и по тази линия – кампанията стартира с десет милиона. ДПС – също вади толкова. ПАРИТЕТ.

След „Гергьовден“ ще се разкешва всеки уикенд, а през последната седмица – всеки ден. В деня на вота големите пачки ще се цакат след първите екзитполове.

На финала мизата със сигурност ще стигне 100лв., а някъде дори 200. Шеф Шиши може да подобри „рекорда“ от Козлодуй 2014, ако ДПС няма вот за трети евродепутат до 16 часа в изборния ден.

Вотът ще бъде решен от финалния спринт – ГЕРБ ще натисне на макс. Ако БСП не отговори на финалната атака, ще загуби изборите.

bgsniper.com

Източник/ци: http://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!