Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австралийската модна икона Карла Зампати: "Шен Юн" вдъхновява моите колекции

мода Карла Зампати Шен Юн

(NTD Television)

Австралийският моден дизайнер Карла Зампати удостои с елегантното си присъствие представлението на "Шен Юн" в Сидни на 8 март 2019 г.

"Гледам спектакъла от много години", каза Зампати. "Обожавам го!"

Родената в Италия Зампати е носител на първата в Австралия награда за жена-предприемач на годината, през 1980 г.

Тя разказа пред медията "Ню Тан Дайнъсти Телевижън" (NTD), че посещението на "Шен Юн", който представя всяка година изцяло нова програма, повлиява собствената ѝ модна линия.

"Обичам костюмите и цветовете. Те ме вдъхновяват и ми дават идеи за следващите колекции."

Дизайнерът оценява високо мисията на базираната в Ню Йорк компания за сценични изкуства "Шен Юн": да възроди петхилядолетната китайска култура.

"Спектакълът ни дава разбиране. В Австралия има толкова много китайци и това е чудесно... допринася за нашата култура. Добре е да имаме по-добро разбиране за китайската култура; разбирането за китайската история е наистина полезно."

Зампати споделя, че особено се възхищава на мъжете-танцьори; на изпълнените им с мъжественост движения в танците от династията Мин и от Монголия.

"Напомнят ми, че трябва да вляза във форма, да се прибера вкъщи и да правя упражнения", шегува се Зампати. "Невероятно, просто изумително!"

"Харесват ми и комедийните сценки... историите за краля Маймуна", казва Зампати за танците, вдъхновени от класическото китайско произведение "Пътешествие на Запад" от династията Мин.

"Забавни са! В спектакъла има много хумор, което според мен е доста важно. Грабва вниманието!"

Дизайнерът също коментира как анимираните триизмерни декори допълват сюжетите в "Шен Юн".

"Харесва ми как героите изчезват в небето. Никога не съм виждала този ефект, изпълнен толкова блестящо. Изглежда истинско!"

Според Карла Зампати, "Шен Юн" е представление, което не бива да се пропуска.

"Бих го описала като нещо, което трябва да се види. Много е вдъхновяващо, информативно и в същото време вълнуващо и забавно."

Източник: https://www.theepochtimes.com/shen-yun-influences-my-collections-says-australian-fashion-icon-carla-zampatti_2830948.html

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/world/976-carla-zampatti-shen-yun-sidney-2019.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!