Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дъщерята на Цецо с 54 бона заплата в Световната банка при Кристалина Георгиева

cvetanov

Най-голямата от трите дъщери на Цветан Цветанов се радва на блестяща кариера в Световната банка, управлявана от бившия ни еврокомисар Кристалина Георгиева, пише Ретро.бг.

Гергана Цветанова работи като анализатор в екипа на институцията от няколко месеца, а средната заплата за нейната позиция възлиза на 54 хиляди долара годишно, показва справка с американска платформа за предлагане и търсене на работни места.

Преди по-малко от година дъщерята на подалия оставка като шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов се дипломира със завидно висок успех в университета Бат в Югозападна Англия. Там тя завърши бакалавър в специалността „Политика и международни отношения“. Баща ѝ обаче отрече да ѝ е съдействал по какъвто и да било начин за поста в Световната банка, който Гергана си заслужила с уменията и упоритостта си.

„Когато завърши, дъщеря ми кандидатства на 4 места. Прие мястото в Световната банка от двете предложения за работа, които имаше. Не смятам, че това е нещо, за което микрофоните трябва да бъдат свалени. Благодаря, че ми задавате този въпрос, защото не искам да въвличам децата и семейството си в излишни спекулации. Дъщеря ми е кандидатствала за работа както всички деца, които завършват“, отбеляза неотдавна Цветанов, добавяйки, че в Световната банка работят над 100 българи.

Към момента Гергана живее в Америка, но имаше шанса да се види с родителите си по време на Молитвената закуска във Вашингтон, на която баща ѝ беше официален гост. Съпругата му Десислава също го придружи, а идеята на нейната визита била именно да открадне няколко момента с дъщеря им.

В Америка от 3 години работи и синът на Корнелия Нинова – Рафаел, който също е анализатор, но в частната банка „Голдман Сакс“. Както „Ретро“ за пръв път разкри, наследникът на червената лейди взима по 30 хиляди долара на месец за работата си в централата на мощната финансова институция в Ню Йорк.

Рафаел завърши престижния университет в Бъркли, а преди това – Софийската математическа гимназия. Синът на Нинова дълго време бе капитан на националния отбор по математика и е носител на над 17 медала от различни форуми и състезания в областта.

Ретро

Източник/ци: http://onovini.eu/2019/04/%D0%B4%D1%8A%D1%89%D0%B5%D1%80%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D1%86%D0%BE-%D1%81-54-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!