Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Колко е важно да си прост!

Безкрайно забавно за осведомените е желанието на Боку Тиквата да изпрати живописци и иконописци да възстановяват Нотр Дам дьо Пари. И докато едната половина от народа се смее от сърце на бездънната простотия, другата е горда като Бай Ганьо, че и ние ще дадем нещо на света. Например изписване на икони в католическа готическа катедрала. Без съмнение – внезапно и ярко нововъведение в стила и религията.

Колко е важно да си сериозен….и колко е важно да си прост. Важно е с това, че когато кажеш подобно нещо в селската кръчма в Долно Нанагорнище на три ракии, аверите ще те аплодират. Но когато си премиер на държава и го заявяваш ОТ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА, нещата стават много, много важни. С излагацията и пълната липса на обща култура. Ежедневно виждаме пропастите в културата на управляващия ни елит.

Което и подкрепя моята теза, че цървулите място във властта нямат. Не ме разбирайте погрешно, и в моята обща култура има пропуски. Но се старая да ги запълвам ежедневно. И когато нещо не разбирам, да си мълча и да се опитвам да гледам умно. Трябва да си много прост, за да говориш по тема, която не разбираш.

И тук е разликата между простака и интелигентния човек. Първият не се и съмнява, че е центърът на света и общата му култура направо блика от него. Докато вторият няколко пъти премисля, а дори и пита, преди да заяви нещо подобно.

Булгар, булгар! Бай Ганьо в пълния му блясък. Дреме му на Макрон за просташките изстъпления в културата на Боку. И без това цял свят му се подиграва. Лошото е, че от представляващите ни другите съдят какви сме и ние, българите. Бледнее ми фантазията, ако в Брюксел отидат и Пеевски и Ал Йо, докъде ще ни падне авторитета като държава. Май към отрицателни стойности.

МОЛЯ ВИ, ДА МАХНЕМ ЦЪРВУЛИТЕ ОТ ВЛАСТТА. МНОГО Е СРАМНО!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B5-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!