Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нещо много загадъчно се случва с потъналия „Титаник“ на всеки 6 години

www.blitz.bg

Смята се, че „Титаник“ е първият кораб в историята, който е изпратил международен сигнал за бедствие „SOS“ чрез радиотелеграфната връзка. Въпреки това, не всеки знае една тайнствена легенда, свързана с печално известния британски трансатлантически параход.

Според някои независими изследователи, сблъскалият се в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. с айсберг лайнер в северната част на Атлантическия океан, продължава да изпраща сигнал за помощ на всеки шест години. Експертите в областта на мистицизма и свръхестествените явления са убедени, че известната трагедия, която отне живота на около 1500 души, не е завършила по нормален начин и нейното ехо периодично се повтаря, засядайки в своеобразна времева верига.

Неслучайно те казват, че силните негативни емоции на човек оставят следа върху тъканта на реалността и когато се случи нещо наистина катастрофално, ехото на миналото не може да бъде избегнато. Оттук, според тях, се появяват различни призраци и подобни извличания от миналото. Както и да е, този интригуващ мит е свързан с редица данни. На 15 април 1972 г. Лойд Детмър, който работел като радист на американския боен кораб Теодор Рузвелт, неочаквано получава сигнала SOS. Слушайки шума в слушалките, мъжът чува неразбираем глас, който молел за помощ за пътниците и екипажа на потъващия „Титаник“.

Съобщавайки за това, Лойд получава заповед да не реагира на сигнала. „Титаник“, казват те, отдавна е потънал – това е история, което означава, че или говорим за някаква глупава шега, или Детмър просто не е чул добре. На американеца, обаче, всичко това изглеждало подозрително и той започнал собствено разследване от любопитство. Обръщайки се към военните архиви, нашият герой с изненада научава, че колегите му също са получили подобни радиограми: през 1918, 1924, 1930, 1936, 1942, 1948 и т.н., т.е. строго в интервал от шест години. И всеки път радистите изглежда са чули покойния капитан Едуард Смит, който призовава за спасяване на хора на борда на „Титаник“. Съзнанието на Детмър очевидно не е било готово за подобно откритие и мъжът рязко спрял изследванията си.

Освен това той е бил лекуван дълго време за неврози в една от клиниките в Балтимор. През април 1996 г. канадското издание Toronto Sun пише за подобни „радиопризраци“, получени от кораба „Квебек“ (запазен е интервалът от 6 години). Оттогава, уви, за загадъчните сигнали за бедствие от потъналия „Титаник“ вече не е било съобщавано. Някои казват, че на радистите по света е строго забранено да говорят за тази аномалия. Други пък смятат, че легендарният лайнер най-накрая е намерил покой и вече не смущава жителите на бъдещето …

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник/ци: https://vihrogon.bg/%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%8A%D0%BD/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!