Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посланикът на САЩ за международните религиозни свободи осъди преследването на Фалун Гонг в Китай

посланик САЩ Китай подкрепа

(minghui.org)

Самюъл Браунбек, посланикът на САЩ по въпросите на международните религиозни свободи, осъди преследването на Фалун Гонг и насилственото отнемане на органи от негови живи последователи в Китай. Това стана по време на събитие в Клуба на чуждестранните кореспонденти в Хонконг, на 8 март 2019 г.

"Китайското правителство преследва последователите на Фалун Гонг. Жестокостите спрямо тях са подробно документирани."

Цитирайки данни за изтезания и за хиляди хвърлени в затвора, тъй като практикуват Фалун Гонг, Браунбек заяви: "По данни на Фалун Гонг, през 2018 г. най-малко 69 последователи са изгубили живота си в държавни центрове за задържане, арести и затвори в Китай, или в резултат на травми, получени в тези институции."

"Продължават да пристигат съобщения, че с цел присаждане на органи на заможни пациенти, китайското правителство насилствено отнема органи от затворници на съвестта, включително последователи на Фалун Гонг и уйгури.

Данните, събрани от смели и усърдни изследователи, повдигат въпроси за системата за трансплантации на органи в Китай, където даренията на органи не могат да задоволят търсенето. Това е наистина огромен проблем.

Ще продължим да настояваме китайското правителство да прекрати насилието и тормоза на последователи на Фалун Гонг. Репресиите продължават близо 20 години и трябва да бъдат спрени. Наред с това, китайското правителство трябва да предостави данни за местонахождението на изчезналите последователи."

Комунистическата партия няма да спечели войната срещу вярата

Браунбек изрази дълбоко уважение към китайския народ и неговия принос към човечеството.

"Докато чувам за страданията, преживени от китайци заради вярата им, не мога да не се запитам защо китайската комунистическа партия не вярва на собствения си народ и не позволява на своите граждани да изберат свой собствен път за душите си. На риск са изложени един милиард души. Изглежда, че китайското правителство води война срещу вярата. Това е война, която то никога няма да спечели.

Защо китайската комунистическа партия се страхува от хората с вяра? Китайското правителство продължава да нарушава свещеното право на свобода на вероизповеданията, залегнало в конституцията на страната, и във Всеобщата декларация за правата на човека на ООН."

Браунбек също заяви, че от 1999 г. насам, САЩ определят Китай като будещ безпокойство, според закона за международната религиозна свобода от 1998 г. Китай попада в категорията с най-сериозни нарушители на религиозната свобода в годишната оценка на Комисията за международна религиозна свобода на САЩ.

В бъдеще китайците ще се радват на свобода на вероизповеданията

Американският посланик също така подчерта: "Китайската комунистическа партия трябва да чуе апела за религиозна свобода на собствения си народ и да предприеме мерки, за да коригира тази ситуация.

Китайците са велик народ. В близко бъдеще те ще могат свободно да практикуват вярата си. В Китай ще се отворят вратите на религиозната свобода, а желязната завеса на религиозните преследвания ще падне. Понастоящем китайското правителство е на грешната страна на историята, но това ще се промени."

Браунбек обсъди и тревожните факти, че китайските власти произволно арестуват уйгури и ги затварят в лагери за интерниране.

В Тибет, ККП продължава потискането на будизма и унищожава манастири.

Правителството изселва хиляди монаси и разрушава домовете им.

ККП също засилва репресиите срещу християни, след промени в разпоредбите по религиозните въпроси от 2018 г.

Насърчаване на религиозната свобода за всички

Браунбек заяви, че САЩ и други държави обединяват религиозни лидери от цял свят, за да насърчат свободата на вероизповеданията за всички.

През юли 2018 г., американският държавен секретар Майк Помпео беше домакин на световна среща за насърчаване на религиозните свободи. Следващата среща ще се проведе от 16 до 18 юли 2019 г. в столицата Вашингтон.

"Целта ни е да постигнем една проста, но важна мечта: всички народи по света да са свободни да изповядват вярата си и да вярват в това, в което искат да вярват", завърши речта си Браунбек.

Източник: http://en.minghui.org/html/articles/2019/3/10/176103.html

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/world/979-samuel-brownback-usa-poslanik-religiozni-svobodi-kitai.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!