Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Петров: За покупка на жилище на данъчна оценка присъдата е до 8 г.

.

Изваждането на документи при покупката на имот отнема време. Не може в един ден всичко да стане, както е станало при апартамента на Цветанов. Това говори за наличие на престъпление, заяви бившият апелативен прокурор Иван Петров в предаването „ЕвродикоФ”.
Освен това, за да бъде вписан имотът бързо, трябва съдействие от съдия, за експресното изготвяне на кадастрална скица също, което също е престъпление. Престъпление е и, че в нотариалния акт е записана не пазарната цена, а тази на данъчната оценка. За всичко това човек може да бъде осъден на 8 години затвор. 

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев също е извършил престъпление, като не е обявил терасата си пред банката с цел да му бъде отпуснат по-голям кредит, посочва Иван Петров. 

Той коментира и прекратеното разследване от прокуратурата по скандала „Ало, Банов съм”. „Много лесно може да се докаже вината на Боил Банов. Просто трябва да се направи фоноскопска експертиза. Прекратяват разследването, защото не им се занимава с разговори на хора от властта”, коментира Иван Петров.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/ivan-petrov-barzata-pokupka-jilishteto-tsvetanov-danachna-otsenka-prisadata-8.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!