Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сенки от миналото: Държавата опростила 53 000 лв. на съпруга на Дариткова

.

Новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова отказа да коментира скандала с апартаментите на хората от властта с мотива, че няма опит в пазарните отношения. Дали това направи от колегиалност или защото миналото й не е безупречно?

През 2012 г. нейното име бе замесено в скандал с опрощаването на 53 000 лв. от държавата. Парите не са дарени пряко на нея, а на нейния съпруг Никола Проданов. 

53 000 лв. са от натрупан наем за чайна в Пампорово. Областната управа в Смолян обаче закъсняла да внесе в съда иск срещу него. Дългът е опростен. Решението за опростяването е на магистратите. Мотивът - изтекла давност. 

“Чиновниците са реагирали прекалено късно”, пише в мотивите на магистратите. За това време можели например да отдадат чайната под наем на друг. 

Обяснението на Проданов тогава: “Не давам изявления.” Това е втори гаф на депутатското семейство в онова време. Дариткова се прочу след проверка на Сметната палата, която установи, че е “забравила” да впише в имотната си декларация автомобил “Ягуар”, купен от мъжа й. Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не й казал за колата. Той пък й отговорил: “Забравих.”

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/senki-minaloto-darjavata-oprostila-53-000-sapruga-daritkova.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!