Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Кутев: Веднага трябва да започне процедура по отнемане на незаконно имущество от Цветанов

И е абсолютно очевидно, че Цветанов, съпругата му и тъщата му заедно, за целия си живот, не са изкарвали милион и половина. Става дума за данъчно престъпление, за пране на пари, за доход, който той нито е обявил, нито му е платил данъците, нито е обяснил

Заместник председателят на ПГ на БСП Антон Кутев заяви в сутрешния блок на БНТ, че има всички законови основания за започване на процедура за отнемане на незаконно придобито имущество от Цветан Цветанов. 

Според този закон производство за законно отнемане на незаконно придобито имущество към цветанов трябва да започне сега, защото всички основания ги има, тоест тук имаме очевидно несъответствие между доходите и придобитото имущество. 

Като основания за започване на процедура по отнемане на имуществото Кутев посочи следното:

"Цветанов по пазарна стойност е придобил едно имущество, което, само апартамента, за който говорим по пазарна стойност, защото в закона изрично пише, че комисията работи по пазарна стойност е за около милион и половина. И е абсолютно очевидно, че Цветанов, съпругата му и тъщата му заедно, за целия си живот, не са изкарвали милион и половина.Тук става дума за данъчно престъпление, става дума за пране на пари, тук става дума за доход, който той нито е обявил, нито му е платил данъците, нито е обяснил от къде идва. Практически това са най-малко две нарушения. Става дума за документ с невярно съдържание, става дума за търговия с влияние, с което нарушенията стават четири", коментира Кутев.

По думите му Цветан Цветанов през последните 20 години е на позиции, на които лесно могат да се проследят доходите му. 

Антон Кутев каза още, че скандалът е избухнал много късно, тъй като идва месеци, след като е и сключена сделката. Сигурно има политически привкус, започвайки сега, допълни депутатът от левицата.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Anton-Kutev--Vednaga-tryabva-da-zapochne-protsedura-po-otnemane-na-nezakonno-imushtestvo-ot-Tsvetanov/178820/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!