Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не може безнаказано да се граби и насилва, г-н Борисов! Дойде време разделно

.

Албена Белянова за Фрог нюз

Ще се съживи ли Борисов след вчерашното си ритуално политическо самоубийство? Може би, но само ако вместо да говори небивалици за това какви били БСП навремето, вземе нещата в свои ръце и изпълни заканата си да действа безкомпромисно и при най-малкото съмнение за корупция. Съмнение!

Говоренето в стил: „Сочат ни за лоши, ама вижте другите колко са по-зле от нас“, отдавна не работи. С него Борисов си бележи автогол. А знаем, че той обича да печели на футбол. Ако иска така да се случи и на политическата сцена при тази сложна ситуация, в която го вкараха най-верните му хора, нека направи поне няколко неща:   

Първо- да отстрани министър Цецка Цачева и заместник-министър Ваня Колева най-малко до приключване на проверките от ПРБ и КПКОНПИ. По този начин въпросните висши държавни служители биха били лишени от възможността в служебно качество да влияят върху извършването на проверките. Подобно действие Борисов не предприе по отношение на министър Боил Банов и министър Владислав Горанов и бяхме свидетели на „ефективността“ и „обективността“ на проверките. С проверката по скандала „Ало Банов, съм“ незнайно какво се случва, въпреки че ПРБ разполага с документите по строителството на „Ларгото“ още от началото на 2017 г. Проверката на Горанов от КПКОНПИ показа единствено, че в комисията са турени хора, които нямат елементарни познания как се извършва обективна проверка за корупция и конфликт на интереси. 

Второ- да събере Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, без да чака завръщането на Цветанов от някаква конференция в САЩ. Защо да го чака? Какво ще каже Цветанов? Всичко е законно. Да, бе! По кой закон? Законът на Цветанов важи ли за обикновените български граждани? Фактите и документите са налице. Става въпрос и за закон, и за морал в политиката на ГЕРБ. За провеждане на заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ се изисква присъствие на повече от половината й членове, т.е. 6. Дано поне петима от членовете на комисията, а именно: Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова, Даниела Дариткова-Проданова не са поканени вкупом на някакви конференции и семинари. С Борисов стават шестима. Според устава на ПП ГЕРБ Изпълнителната комисия приема решения по текущи въпроси в интерес на ГЕРБ. Това, ако не е въпрос в интерес на ГЕРБ, не знам кой въпрос би бил. 

Трето- да се поинтересува къде е Цацаров и дали не е правилно да бъде поискано сваляне на  имунитета на Цветан Цветанов и Вежди Рашидов. Без да се бърка в работата на прокуратурата, разбира се. Само да се поинтересува, предвид други случаи, при които свалянето на имунитета на народни представители, бе поискано от органите на прокуратурата. 

Четвърто- да спре да говори неща, на които никой вече не вярва. Само аз мога да посоча ред нарушения, за които лично съм сигнализирала цялата ерархия до Борисов, и които нито са внимателно проследени, нито по тях са взети решения. Реплика от сорта на „Така че мога само да ги уверя, че винаги в ГЕРБ сме взимали правилните и верните решения.“ буди единствено смях и презрение. 

Не може безнаказано да се граби и да се насилва, г-н Борисов! Дойде време разделно, време в което или ще постъпите като премиер на европейска правова държава, или отивате в историята като премиер на корумпирано и некадърно правителство. 

Албена Белянова за Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/moje-beznakazano-grabi-nasilva-borisov-doide-vreme-razdelno.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!