Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДОСТ: Взехме решение за признаване на турско малцинство!

.

Партия ДОСТ стартира подписка с искане за признаване на турско етническо малцинство в България. Новината потвърди един от лидерите на политическата сила – Зюрфедин Али, член на Изпълнителния съвет (ИС) на партията.

Припомняме, че решението за кампанията „Признаване на малцинствен статут“ бе прието на заседание на ИС и Националния съвет на ДОСТ на 17 март в Пловдив. Все още не е решено дали Лютви Местан ще води евролистата на ДОСТ или младежкият лидер Танер Алимолла, пише 24rodopi.com.

„Изпълнителният съвет на партия ДОСТ взе историческо решение: „Да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи”, отбеляза на стената си във фейсбук Зюрфедин Али. В представеното „важно съобщение“ той пише:

„Това историческо решение на партията ДОСТ обаче явно е обезпокоило някого, защото някой е хакнал официалната страница на нашата партия и публикува новини, които нямат нищо общо с партия ни. Молбата ми от нашите приятели е да не вярват на последно публикуваната новина в уеб страницата ни и да разпространят това съобщение по своите профили.
Благодаря предварително за проявения интерес и чувствителност.

Партия ДОСТ прави необходимите официални постъпления в Главна прокуратура на България. Ще спечелим, защото изискваме приемането на основното ни човешко право, признаването на етническата и религиозна принадлежност.
Попътен вятър, братя и сестри.
Щастлив е онзи, който може да се нарече турчин“.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/dost-vzehme-reshenie-priznavane-tursko-maltsinstvo.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!