Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владо Береану: Прокурорът на ЕС ще ни разследва заради доклада на САЩ, ходовете на властта за съглашателство няма да минат

.
Владо Береану

Докладът на Държавния департамент на САЩ за състоянието на България е следствие на дипломатическа дейност, така че е достоверен.
Общата оценка на Департамента е, че у нас ситуацията е отчайваща във връзка с борбата с престъпността, във връзка със спазването на човешките права и във връзка със свободната преса. Това заяви пред Фрогнюз журналистът Владо Береану. 

В доклада се казва, че България е корумпирана страна, където организираната престъпност се е сляла с управляващите. Съдебната система е без доверие сред населението. Констатира се също, че у нас почти няма свобода на словото. Всичко това показва какво е отношението на американското правителство към нас, а именно че в страната ни ситуацията е безнадеждна. 

Опитите на Борисов за среща с Тръмп заради доклада няма да се увенчаят с успех. Съмненията на САЩ остават. За разликата от ЕС ходовете ни за съглашателство замазват нещата. След задействането на прокуратурата на ЕС нещата рязко ще се променят, тъй като в американския доклад се казва, че антикорупционната комисия не работи.

В голяма част от медиите много оскъдно се отрази този доклад. За сметка на това доста пространно се показват реакциите на нашите управляващи, които, разбира се, отричат американските констатации. Това е поредното доказателство, че нашите медии са контролирани.   

Докладът ще се чете и от хора, които имат намерение да инвестират у нас. Той със сигурност ще ги откаже от бизнес начинанията им.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/vlado-bereanu-frog-prokurorat-shte-razsledva-zaradi-doklada-sasht.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!