Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо думите Истинност, Доброта, Търпение са табу в Китай

преследване Тиенанмън Китай Фалун Гонг

(minghui.org)

Истинност, Доброта, Търпение (Джън 真 Шан 善 Жен 忍 на китайски език) звучат като идеалните принципи, които да напътстват нашия живот, но в Китай самото им споменаване може да причини арест... поне докато китайската комунистическа партия (KКП) е на власт.

Древната система за самоусъвършенстване Фалун Гонг (позната още с името Фалун Дафа) става изключително популярна в Китай през 90-те години на 20-и век. Според официални данни на правителството, по това време последователите са над 100 милиона.

Фалун Гонг е мирна медитативна практика, с корени в традиционната китайска култура и с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение — които нейните последователи се стремят да прилагат в своето ежедневие.

Практиката е относително неизвестна по света до 1999 г., когато ККП започва жестоко преследване на нейните последователи.

Безпрецедентната и бързоразрастваща се популярност на Фалун Гонг буди силна завист у Дзян Дзъмин, комунистическия лидер по това време. Той се възползва от поста си на генерален секретар на ККП и държавен глава: пренебрегва мнението на останалите членове на политбюро на ККП и издава еднолична заповед за изличаване с насилствени методи на безобидната духовна практика. Дзян не може да приеме факта, че симпатизантите на Фалун Гонг надвишават значително по брой членовете на ККП, които по това време са около 65 милиона.

Медиите на ККП започват да бълват масирана клеветническа пропаганда срещу Фалун Гонг, за да настроят общественото мнение срещу по-рано награждаваната с грамоти и признания практика. Лъжите по адрес на Фалун Гонг са разпространявани и зад граница, посредством китайските дипломатически представителства. Западните медии повтарят пропагандата, без да осъзнават, че е лъжа.

Днес, много световни медии вече са наясно със ситуацията с Фалун Гонг в Китай и публикуват истинни доклади за преследването, извършвано от комунистическата партия. Добър пример са статии на изданията Ню Йорк таймс, Уолстрийт Джърнъл, Форбс и други — напоследък по темата за насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в държавни китайски болници и затвори.

Чувствителни думи

В условията на продължаващи репресии, извършвани от властите в Китай, основните принципи на Фалун Гонг: Истинност, Доброта, Търпение, са все още изключително чувствителни думи. Произнасянето им в телефонен разговор задвижва системата на ККП за следене. Тази система изпраща сигнал в полицията с GPS локацията на сигнала. Последва арест.

Ако произнесете тези думи в Китай, има голям шанс да ви арестуват, изтезават или дори да станете жертва на насилствено отнемане на органи, което би сложило край на живота ви.

ККП е създала специален отдел, който координира и прилага политиката на преследване срещу последователи на Фалун Гонг. Отделът носи името Управление 6-10 и все още действа.

Експерти изчисляват, че между 2000 г. и 2008 г., ККП е причинила смъртта на най-малко 62 000 последователи на Фалун Гонг. Те са загинали в резултат на насилствено отнемане на жизненоважните им органи, с цел те да бъдат продадени на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Според доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.), органите са иззети в държавни китайски болници и този нов вид геноцид, носещ огромни печалби на китайския режим, продължава и днес.

Фалун Гонг достъпен за всички

В продължение на хилядолетия, духовните учения в Китай традиционно са предавани от учител на избрани ученици. Фалун Гонг обаче избира различен път.

Г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Гонг, популяризира духовната практика сред широката общественост. Прави го безвъзмездно, открито и достъпно за всички желаещи да я научат. Между 1992 г. и 1994 г., г-н Ли Хонгджъ пътува из Китай, за да преподава принципите и упражненията на Фалун Дафа, и насърчава хората да променят начина си на мислене, за да станат по-добри, истинни и толерантни. Книгата "Джуан Фалун" обяснява подробно как човек може да постигне това.

Всички текстове и инструкции за петте медитативни упражнения на Фалун Гонг могат да бъдат свалени безплатно от уебсайта www.FalunDafa.org.

Източник: https://www.theepochtimes.com/3-words-that-people-are-still-scared-to-mention-in-china-and-heres-the-reason-why_2783005.html

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/world/965-zashto-dumi-istinnost-dobrota-tyrpenie-tabu-kitai.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!