Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Веселина Томова: Ще има пълна чистка на сегашния корумпиран елит! Прокуратурата е държанка на диктатурата! Нов проект е в ход!

веселина томова

5GMedia се обърна с блиц-анкета за актуалния политически момент, към журналисти, политолози, социолози, психолози и активни граждани. Тази седмица ви представяме тяхното мнение.

  1. Какво разчитате между редовете на „приятелския“ съвет на Георги Марков към Бойко Борисов – да „хвърли кърпата“ и да нпусне премиерсикя пост?
  2. Възможно ли е Георги Марков да трасира пътя на предвиждан от Борисов ход?
  3. Кое кара хората да възприемат някои политици като идоли и кое да се разочароват до непоносимост от същите идоли?
  4. Можете ли да изброите три безспорни приноса на Борисов за България и три незаличими щети?
  5. Има ли процес на освобождаване на място за нов политически проект? 

ВЕСЕЛИНА ТОМОВА, журналист, сайт „АФЕРА“

  1. Какво разчитате между редовете на „приятелския“ съвет на Георги Марков към Бойко Борисов – да „хвърли кърпата“ и да напусне премиерския пост?

Написах го веднага след уж, така нареченото, случайно „избухване“ на Георги Марков. Марков на практика влезе в роля и „вдигна топката“ на Борисов за сдаване и напускане на Властта.  Търси се „елегантен“ начин Борисов за пореден път да „хвърли кърпата“ и да избоботи дежурната мантра – „айде, като искате да ви управляват БСП и ДПС, отиваме на предсрочни избори“. Държавата е в тотален колапс, в откровена диктатура, свирепа цензура и колкото от Властта да повтарят като папагали, че всичко е стабилно, те са наясно, а най-вече Борисов е наясно, че – „и почвам да бегам, бате“.

  1. Възможно ли е Георги Марков да трасира пътя на предвиждан от Борисов ход?

От месеци наред тече един процес на риене. Засега той беше тих и дискретен. АФЕРА писа за това още през лятото и прогнозира арестите на т.нар. олигарси, както и преразпределянето на бизнеси. Случи се. Месеци наред тече преразпределение, включително и Пеевски „чисти“ и прехвърля бизнеси. Зад тези процеси стои и външно влияние. Предстои удряне и на „касичките“, и то това ще стане с „доброто“ на Борисов, който ще хвърли на вълците, тъй като вече е зает да спасява себе си. На Борисов отдавна му е казано – или си отиваш сам, или… среден вариант няма. И се търси режисиран „елегантен“ ход да си отиде. Работи се по трасиране да му намерят някакво място в ЕС, Цветанов пък да бъде уреден в Европол. Марков театрално освети и подаде пас на Борисов. Друг е въпросът как той ще го отиграе. Така или иначе процесите са в ход и предсрочните избори са неизбежни. Ескалацията към тях ще се случи веднага след евроизборите.

  1. Кое кара хората да възприемат някои политици като идоли и кое да се разочароват до непоносимост от същите идоли?

Това люшкане от „Осанна“ до „Разпни го“ е резултат от липса на политическа култура, граждански характер, еснафлък, раболепие и откровен страх, които владеят българина. Българинът не желае да вземе съдбата си в своите ръце, камо ли да отвоюва свободите си. Чака поредния „месия“ и се вкопчва в него, докато не усети – винаги късно! – какъв пореден боклук е въздигнал на власт. Във всичко това вина имат и медиите, защото в България облъчването и зомбирането на българите е поголовно. В България 99 процента от медиите са пропагандни и истината се потулва и крие.

  1. Можете ли да изброите три безспорни приноса на Борисов за България и три незаличими щети?

олкото и да искам да бъда обективна не мога да съзра никакви приноси. Не желая да влизам в мантрата „Западни Балкани“ и „великия международник“, това е такава пропагандна глупост, че изобщо не искам да я коментирам. Нищо, че той се прави на Тръмп и Путин едновременно. Във вътрешен план – единствено големите медии си затварят очите и ушите за това, което в момента е държавата. Кочина! Еднолична диктатура, свирепа цензура и катастрофирала икономика. И това, за умното прозорливо око, беше ясно още от времето, когато набутаха във Властта Борисов – още от времето му на главен секретар на МВР. Още от тогава бе видна оперетната му роля на уж „спасител“. Държавата е затънала в тотална корупция, която няма как да вилнее, ако не е дирижирана от най-Високото. И това го знаят и бездомните кучета. Прокуратурата обаче е държанка на диктатурата и играе ролята на консилиери.

  1. Има ли процес на освобождаване на място за нов политически проект?

Да, този проект вече е в ход. Още е тихо около него, но по места вече върви структуриране, търсене на нови лица, необръзвани с нито един от голевмите политически играчи. Работата е „на терен“ и още не излиза на светло, но много скоро това предстои. Проектът си  поставя за цел пълна чистка на сегашния корумпиран елит. Ще видим дали това ще се случи, но при всички случаи предстоят изключително сериозни трусове. Революционни трусове. И за тях вече има дадено „добро“ и от Вън.

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!