Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иво Христов пред Васил Василев: Децата познават баскетболистите, но не знаят кой е Кочо Честименски! Василев пита управляващите къде отиват тези 10 - 15 милиарда евро, които се крадат...

Васил Василев пита управляващите къде отиват тези 10 - 15 милиарда евро, които се крадат

Чувството за безизходица, за въртене в омагьосан кръг, съзнанието, че си управляван от прости хора е може би основната причина за емиграцията, подчертава водещият на "Не се страхувай"

"Процесите на деградация в България са толкова напреднали, че вече имат собствена логика. Те вече нямат нужда да бъдат бутани отвън", каза народният представител професор Иво Христов пред Васил Василев в предаването "Не се страхувай" по ТВ Евроком. 

"Деструктивните процеси в в икономиката, в политиката, в обществения морал са твърде напреднали и се смята, че това се дължи на нашите вътрешни негодници. А те са поставени тук, те са плод на 30-годишна отрицателна селекция. Това, което се привижда като продукт на вътрешните български негодници е всъщност вътрешно изражение на външен геополитически мотив", добави той. 

"У нас съществува типичен перфиден компрадорски авторитарен режим, който се базира на все по-примитивна икономика. Т.нар. “опростачване“ на нацията е ръкотворен процес, създаден с външна и вътрешна подкрепа и сега берем резултатите. Целта е нашите деца да бъдат с променено съзнание. Формира се не омраза, а безразличие към българската идентичност.

Две трети от децата ни знаят за еди кой си черен баскетболист, но не знаят кой е Кочо Честименски. Първото условие за загубването на една страна е безразличността към нея. Ние вече сме там", добави той.

Проф. Христов бе гост на Васил Василев снощи в предаването “Не се страхувай“ по ТВ Евроком. 

"Българската територия стана важна поради ред геополитически причини, допълни той. - А за населението на тази територия нашите “партньори“ не дават и пет пари. Това води до чудовищни деструктивни процеси и хората просто се спасяват поединично. От 9 милиона ние сме вече 5 милиона и половина с променен етно-социален и цивилизационен код." 

Защо Полша, Унгария, Словакия, с които бяхме на едно ниво преди 30 години дръпнаха или се запазиха, а ние затънахме и разликата между нас сега е колосална, запита Василев.

"Първо, те се оказаха нации с гръбнак, а ние не сме готови да се борим за нашия статут, отвърна проф. Христов. Второ - Полша им трябваше силна и стегната, защото е гръбнакът срещу Русия. Унгария е много близко до европейското ядро, а никой не допуска до него да има проблеми. Ние се намираме в много по–лоша ситуация, отколкото можем да си представим, отвърна гостът. - Първо, славянски, второ православен и трето – русофилски народ. Достатъчно основания да ни затрият. Националната идентичност, религиозната идентичност, историческата идентичност са последните опори, около които може да се закрепи нашият народ в геополитическото море", изтъкна проф. Христов.

Василев зададе и няколко въпроса, на които управляващите не смятат за нужно да отговарят.

Ето някои от тях :
Къде отиват тези 10-15 милиарда евро, които годишно се крадат.
За какво отидоха 10-ина милиарда евро външни заеми, които правителствата на Борисов взеха ?

Защо изиграха мръсния номер на Бокова да не застане начело на ООН ?
Заробващите договори с американските Марици струват 500 милиона лева годишно. Защо не ги променят? С тези пари могат да се увеличат 500 000 ниски пенсии с по 1000 лева годишно.

Какво печелите като насърчавате неграмотността и малолетната раждаемост сред циганите?
Защо улеснявате покваряването на децата чрез джендърски програми и реклама на хомосексуализма?
Защо упорствате за безумната концесия на летището?

"Липсата на отговори създава атмосфера на безпомощност и безнадеждност. Хората се обезверяват, чувстват се безсилни да променят каквото и да е и се смачкват. А това устройва властта. Тя е доволна, така се управлява по-безболезнено. Чувството за безизходица, за въртене в омагьосания кръг, съзнанието, че си управляван от негодници и прости хора е може би основната причина младите и свестните българи да емигрират", заключи Васил Василев.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Vasil-Vasilev--/176816/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!