Следвайте "Буднаера" в Телеграм

DW се изгаври с Трети март и българите: Османската империя превърнала българите от Диваци в цивилизовани хора!

DW се изгаври с българите и техния национален празник.

Навръх Трети март, германският държавен информационен канал „Дойче веле“ излъчи тв. репортаж, а после публикува и статия със същото съдържание в интернет сайта си със заглавие: „Как са живели българите в Османската империя“.

Според абсурдния пасквил Османската империя видимо подобрила условията на живот на българското население. Глад не е имало, смъртността намаляла… Нещо повече- благодарение на турския завоевател българските земи станали един от най-силно развитите икономически райони в империята.

В статията на DW се споменава и източника, автор на тези твърдения: професорът по историческа демография Щелиян Щерионов- виден соросоиден грантаджия на издръжката на въздесъщата фондация „Америка за България“. Пропагандната статия на „Дойче веле“ можете да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

А ето как я коментира във фейсбук профила си видния общественик Борислав Цеков:

„Изумен съм от тази публикация. Тя е на германската държавна пропагандна „медия“ Дойче веле. Точно днес – на 3 март – в ден, в който славим националното ни освобождение и отбелязваме краят на ужасите на турското робство; в който почитаме хилядите жертви на 5-вековното иго, баташките мъченици, героите от Априлското въстание и от епопеята на Шипка. Ден, в който освен благослов за Свободата, отправяме и тъжен взор назад във вековете заради прекършеното историческо развитие на българския народ, грабен и потискан от османци, а в духовно отношение и от гърци и фанариоти…

Точно в този ден, Дойче веле се изхрачва върху достойнството на българите с долнопробен пасквил, излязъл изпод клавиатурата на професионални негодяи. Сквернословие, с което се венцехвали Османската империя, която била подобрила живота на българите. Това не е просто безсрамие. Това е варварски цинизъм на люде с еничарски манталитет и слугинско съзнание. Немците се позовават на едни соросоиди и грантови лекета, чиято връзка с българския корен е само гражданската им регистрация. А по същество са едни жалко платени безродници. Съжалявам за острите думи, но това е гавра с България, която не трябва да остава ненаказана. Възмутете се, бе българи! 

P.S. А на заблудените нашенци, които третират Дойче веле като свободна медия, да им е ясно: Това не е свободна медия, а държавна пропагандна централа, която по закон има един основен приоритет – да пропагандира германската държавна политита. Днешната публикация е нагледен пример за хибридна война на Запада срещу България!“, написа Борислав Цеков.

Skandalno.net

Източник/ци: http://www.informiran.net/dw-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%81/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!