Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На скалите край нос Калиакра кацна къща, каквато досега в България няма

източник: pochivka.blitz.bg

Едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света – „Ню Йорк таймс“, обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България.

Интернет потребителите и мераклиите за тузарски имоти обърнаха поглед към супер тузарски проект. Уникалната къща, която побърка всички, се намира на самия бряг край нос Калиакра.

Нещо повече – страхотната къща няма нищо общо с типични български стил на строителство, а е като холидувско имение, разположено на едноименния хълм край Лос Анджелис.

И не само това – от всяка част на имота се открива спираща дъха гледка към Черно море.

„Перфектната къща!

Призматични обеми, остъклени фасади, метални конструкции и отказ от всякаква декорация! Част от визуално-пластичните ни принципи за създаване на архитектура и дизайн, с които намерихме търсения баланс между двете дисциплини. Така се роди и тази невероятна лятна вила, кацнала на един от склоновете на Калиакра! Характерна за стила ни стана опростената функционалност, базирана на абстракцията. Enjoy it“, това написа водещият архитект на ALL in Studio Павел Янев.

Именно тяхна е грандиозната идея за тази феноменална къща, която спира дъха.

 

„KALIAKRIA_HOUSE“ – така е наименованието на проекта.

А ето и какво пишат от студиото за красивото им творение, по което всички полудяха:

„Архитектура, проектиране и интериорен дизайн на къща – резиденция над морето
Проект – #_Sea_House
Локация– Калиакра
Квадратура – 135 кв. м.
Клиент – Частен
Фаза – Проект
Цел и философия на проекта – Къща за младо семейство, проектирана в духа на модернизма. Следва принципите на Mies Van der Rohe и Le Corbusier. Отлично разпределение на зоните, функционални дизайнерски мебели и аксесоари, модерна визия и очарователно излъчване са отличителните черти на този наш проект“.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!