Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подп. Путин трябва да ни козирува за „Турски поток“, а не да иска 3 милиарда

.
Путин във военна униформа

Генерал – демократ е все едно евреин – еленовъд. Крилатата фраза е на ген. Александър Лебед, който стигна до губернатор и загина в катастрофа с вертолет. Бойко Борисов е генерал от МВР, а Владимир Путин – подполковник от КГБ. Борисов е по-старши по звание и е малко неудобно по-малкия чин да се опитва да командва България, сякаш сме държава от ефрейтори.  

„Турски поток“. Ползата за Русия е ясна: да продава газ на европейския пазар. Руската икономика е в трудно положение. По брутен вътрешен продукт на човек от населението Русия е на 50-то място в света. А е първа по природни богатства и ресурси. Влияят и санкциите. Огромни средства се заделят за военно производство, което удря доходите на руснаците.

България ще трябва да плати 3,2 млрд. лева за участието ни в „Турски поток“.  Решението е на правителството и генерала, а не чрез референдум, например. Било лесна работа: теглим кредит чрез държавна фирма, създадена за случая. Проста работа. Но кога ще се върне тази инвестиция – никой не казва.

А би трябвало да поставим въпроса по друг начин. Русия има най-големи ползи от „Турски поток“, нека тогава инвестира тези пари за строителството на българска земя и да ни плаща такси за тръбите. Това е ползата за нас. Ако Владимир Владимирович не иска да се бръкне, може да свали цената на газта от Русия за нас с 20% примерно. Искаме газ, колкото са ни нуждите. За какво ни е хъб, да се правим на преразпределители. Да ни платят трасето, тръбите и такси за преноса. Всичко друго е вятър и мъгла, облечени в думи, зад които се крият съвсем други интереси.

Подполковник Путин обаче има право да се опитва да ни командва. Заради потъналите руски 600 млн долара по проекта „Южен поток“. Но не е прав да си го изкарва на България. Руските служби са му докладвали Кой е погълнал парите и между Кои политици са разпределени. Даже и ние ги знаем или поне подозираме.

Генерал Борисов, странно защо, не проявява никакво желание да се заеме с проблема. На него и без да му докладват службите (много често те му предоставят манипулирана и дори фалшива информация…) му е ясно у кого са отишли 600-те милиона. Следите отдавна водят към кръга около почетен председател на партия, депутат-олигарх, бивш президент и техни авери. Тези хора, което е много пресилено да се каже за тях, с алчността си доведоха отвратителни последствия за всички. А генералът наш не смее, не иска или не му дават да постъпи както се полага по закон. Дали защото знае лафа за евреина еленовъд, или защото помни как се разби вертолета с Лебед. Да не говорим за Новичока… Бездействието обаче дава власт на свинеподобни, които превръщат България в кочина.

Затова Москва настоява да извадим 3,2 милиарда за неин проект. Нагло, но и логично, след като наши наглеци са злоупотребили с 600 милиона. С част от тези пари превръщат прокуратура, НАП, ДАНС, служби, КПКОНПИ и пр. в инструменти за репресии, рекет и насилие. Генералът не вижда ли? Подполковникът от КГБ ли трябва да му го каже? Или офицери от ЦРУ, МИ-6 и МОСАД? От германските, турските, френските, италианските и прочие служби?

На всичко отгоре кабинетът май е готов да се откаже от близо 1 млрд. долара неустойки по договора за транзит, които са дължими от Русия през следващите десет години.

Зависимостта на страната ни от руски газ, атомно гориво и пр. енергийни продукти е над 90 на сто. Най-висока в цяла Европа. Това ни превръща в енергиен васал. Нямало алтернатива. Да, бе. Гърция вече внася втечнен газ от САЩ и дори предлага на други страни в Европа. Сметката им излиза. Край Кипър откриха впечатляващи по обем находища. Близо е, но никой не преговаря. Дори не се коментира темата. Затова пък за руските агенти за влияние у нас е обявена тотална мобилизация.

Край Румъния също има новооткрити находища. Генерал Борисов говореше, че в най-скоро време ще има трасе от Азербайджан, например. Времето мина. Русия няма да позволи, защото иска нашите над 3 милиарда.   

И стига сте обвързвали всичко с това, че Русия ни е освободила от турско робство. Това е факт точно толкова, колкото е факт, че го е направила заради своите интереси и след договорка с Австро-Унгария. Чест и слава на всички руси, румънци, финландци, украинци, сърби, казаци и други, проляли кръвта си по нашите земи. Поклон и уважение! Да не смесваме обаче емоциите с интересите. Например Полша. Полша и Русия имат тежки политически и идеологически спорове, но стокооборотът между тях е над 25 млрд долара. Руският износ за Полша е над 13 млрд долара. През 2017 г. обменът между двете страни е скочил с 25%. През 2018 г. с още 11 на сто. Нашите търговски отношения с Русия се изчисляват на 3,2 млрд долара. Полските домати, краставици, салати отдавна са ни изместили на руския пазар. Там вече не успяваме да продаваме дори вино и грозде. Правят го Франция, Италия, Испания, Молдова, Гърция, Румъния…

Русия и нейният президент, император – както искате наричайте Владимир Путин - преследват свои геостратегически цели. И така се прави. Въпросът е защо ние не го правим? Заради няколко корумпирани алчни свинеподобни муцуни?

На 4 март в София пристига Дмитрий Медведев. С него идват руски енергийни босове. Идват да предадат посланията на подполковника, обитаващ Кремъл. Ще посмее ли някой да отстоява пред тях българския интерес?

Апропо, какво наложи Борисов да заяви на шефа на НАТО Столтенберг, че България не е Троянски кон на Русия в алианса? Какво е обсъждано, някакви съмнения относно нашата лоялност ли са били изразени? Никой не се оправдава без причина, нали?

Честит Трети март!

Борис Петков

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/podp-putin-triabva-koziruva-turski-potok-iska-3-miliarda.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!