Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Божанков разби Цветанов по телевизията: Говори против мен, защото не отидох в ГЕРБ

.
Явор Божанков

Г-н Цветанов говори така за мен поради две причини. Първата е лична. Личен негов приятел дойде при мен и ме убеждаваше да напусна БСП и да отида в ГЕРБ. Отказах. Така Явор Божанков от БСП коментира по bTV думите на Цветан Цветанов, че е избран преференциално за депутат по начин, който не е демократичен.

Втората причина е свързана с работата ми. Аз съм едно от лицата, които поведоха битката за преференциите, бях основен критик по време на вотовете за недоверие и не на последно място съм известен във Великотърновско като най-големия критик на местната власт към ГЕРБ. Никога не съм бил свързан с Радан Кънев. Заявявам го и съм готов да се срещна Цветанов в съда. Г-н Радан Кънев не ме е обявявал за нищо, приятели сме, но никога не ме е обявявал за нищо, каза още той. 

Божанков взе отношение и по повод изявления на жителите в Горна Оряховица за него, някои от които казаха, че не го познават, а познават само баща му, който има бизнес с вторични суровини в града. 

„Тези изявления на хората, които пуснахте, са от квартал „Калтинец”, където живее предимно ромско население. В този район нямам гласове, имам само 28 гласа. 90 % от моите гласове са от другите секции в Горна Оряховица. Баща ми беше единственият човек, който беше против да се занимавам с политика, защото знаеше, че ще се случи точно това и Цветанов направи тези внушения. 

Причината да бъда избран, е че в Горна Оряховица БСП бие ГЕРБ с над 16% - 7400 гласове, а аз съм единиственият кандидат на БСП.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/iavor-bojankov-razbi-tsvetanov-televiziiata-govori-protiv-men-zashtoto-otidoh-gerb.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!