Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предприемач: Наредба Н-18 ще срине цялата система и НАП, бизнесът не е само олигарси и скъпи коли (ВИДЕО)

55bd788c34c5eb016d67ba640a307154

„Бизнесът не е само олигарсите с лъскавите коли по телевизията, той е и хората, които продават в квартала, пекат кюфтета или имат две магазинчета. Тези хора са много повече от шепата олигарси и реално плащат общо много повече. 

Големите корпорации не се занимават с кокошкарски неща да не дават касови бележки, те укриват данъци по съвсем различен начин, който не е засегнат в наредбата. Те ще продължават да го правят през офшорните си компании, а в кварталното магазинче пак ще намерят начин да не пуснат касова бележка“, коментира Лазаров. 

„НАП всъщност не знаят какъв им е проблемът, подобно на овчаря си мислят, че могат да карат влака. Данъци винаги ще се укриват, въпросът да сведем това до някакъв минимум. Това не става с рестрикции. Трябва да се създадат условия да се печели достатъчно, хората да не си рискуват бизнеса, спестяванията и реномето с укриване на данъци. Не казвам данъците да станат по-ниски, а с даване възможност на хората да печелят и да си платят данъците с достойнство“, каза той.

„Наредбата ще удари всички, но някои смъртоносно. Огромен е проблемът със софтуера, НАП имат ли представа колко вида СУПТО (Софтуер за управление на продажби в търговски обекти – бел. ред.) съществуват? Те знаят, че има 2-3 програми, които се виждат в повечето магазини. Има фирми, които ползват изработен специално за тях софтуер, те са платили хиляди левове, за да отговаря на нуждите им, какво ще правят тези хора, които няма как да работят с други програми? Ще изкарат тефтера и елката и тогава НАП ще хванат продажбите им на куково лято“, коментира предприемачът.

„Всичко това е плод на ужасяваща некомпетентност, проблемите в нашата държава се смята, че се дължат на корупция, по-голямата част от глупостите са заради некадърщина, от овластени хора, които не знаят какво правят и карани да отчитат дейност и правят беля след беля, тези хора трябва да бъдат изметени и да бъдат изпратени да чистят канафките.

Виждам категоричен отказ от страна на министъра наредбата да се преработи, отлагането нищо няма да промени. Ще се случи тотален срив на цялата система. Фирмите няма да могат да покрият изискванията, една част ще се опитат и няма да успеят, други тотално ще откажат и ще минат в сивата икономика. Системата на НАП ще се претовари и ще се срине сама или ще бъде хакната, след което или министъра, или ръководството на НАП ще трябва да си отиде, може да има и пострадали по места“, прогнозира Лазаров.

Какъв е проблемът за електронните магазини и още по темата гледайте цялото интервю с Александър Лазаров във видеото:

Факти БГ

https://m.fakti.bg/video/363239-predpriemach-naredba-n-18-shte-srine-calata-sistema-i-nap-video

Източник/ци: http://onovini.eu/2019/02/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%87-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0-%D0%BD-18-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!