Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Добрев: Царят уби идеологията, а Борисов върна омразата и за 10 г. управление уби политиката

Искаме смяна на модела, защото през целия Преход царят уби идеологията, Борисов върна омразата и след 10-годишно управление уби политиката. Това каза заместник-председателят на БСП по организационните въпроси Кирил Добрев в интервю за предаването „Червена линия“ по Радио „Фокус“. 

Добрев призна, че БСП е била част от този модел. 

„Днес БСП има ново поколение политици, които предлагат на България нов модел за развитие. И с „Визия за България“, и с идейните ни платформи искаме да покажем, че България може да бъде по-справедливо, по-спокойно и по-добро място за живеене“, каза Добрев. Във връзка с напускането на БСП на парламента, Добрев заяви, че това е крайна мярка, с която опозицията казва, че повече не може така да продължава. „Чета и се забавлявам тези два дена, в които не сме в парламента, че без нас било супер. Да не се окаже, че на народа, ще му бъде по-добре без тези, които сега са вътре“,предупреди заместник-председателят на БСП. 

Последната седмица сме последователни в отстояването на позициите си, а ГЕРБ - в правенето на грешка след грешка, отбеляза Добрев. 

Той определи случващото се през изминалата седмица с една дума – „последователно“. 

„Ние сме последователни в това да отстояваме позициите си и гражданските права на хората, защитаваме демокрацията на България. От друга страна ГЕРБ също са последователни. Изключително последователни в правенето на грешка след грешка. Няма как като добри политически играчи да не използваме тази високо вдигната топка: темата с отнемането на изборните права, темата с лобисткото законодателство. Апропо, не знам как все още ГЕРБ търпят Данаил Кирилов като шеф на Правната комисия“, коментира Добрев. 

По думите му Кирилов е човекът, който е направил безумни грешки. 

„Може би никога не е потъпкван толкова парламентаризмът последните 30 години. Грешка след грешка и някак си встрани остана, тихомълком мина и едно безумно назначение на Малина Крумова за председател на Държавната агенция за безопасност по движението по пътищата. Това е същата Малина Крумова, която беше протеже на Томислав Дончев. Същата Малина Крумова, която при нейно управление бяха спрени близо 100 млн. европейски средства от ОП „Околна среда“. Същата Малина Крумова, която беше заместник-министър на регионалното развитие, когато се приемаха пътищата убийци. Днес за награда тази Малина Крумова е назначена като шеф на тази агенция. Гафовете в управлението на ГЕРБ продължават“, подчерта Кирил Добрев.

За евентуален следизборен партньор на БСП ще реши цялата партия на вътрешен референдум, каза още Добрев. Той уточни, че референдумът ще се проведе първата седмица след парламентарни избори. 

„Готови сме да говорим с всички, които искат да върнем нормалността в политиката, които искат да сменим модела и които подкрепят нашата програма. Ние пазарлъци по листите не водим. Който иска да е евродепутат, може да се яви сам. Който иска да прави политика, добре дошъл при нас“, подчерта още Кирил Добрев. Заместник-председателят на БСП коментира и горчивия опит на партията със Земеделския съюз „Александър Стамболийски“. 

В политиката и в живота никой не е застрахован от горчиви партньорства. Да избереш Марешки пред Корнелия Нинова е политически фалит, дори този ход да е добре финансово обезпечен. Всеки има своята цена и някой я е получил“, допълни той. 

По отношение на АБВ, Добрев посочи, че трудно се гради доверие с хора, които са те изоставили в тежък момент. 

„Знам какво си мислят нашите слушатели, че част от тях не са били добре разбрани или нещо подобно. Много не бяхме разбрани от БСП в предишните години, но останахме верни на партията, верни на идеите. Ако пак трябва да цитирам класиците, лесно е да си тръгнеш, трудно е да се прибереш. На АБВ специално им предстои да покажат лоялност и коректност, за да бъдем отново заедно“, допълни Кирил Добрев. 

"Искам да се обърна към младите хора и да ги призова да гласуват, защото политик се наказва единствено чрез бюлетина", каза още Добрев. 

„Искам да се обърна към всички млади хора. Уважаеми приятели, гласувайте. Не странете от политиката. Гласуването е ваше право. И само по този начин вие може да накажете политиците. Писането във Фейсбук, социалните мрежи, псуването не е достатъчно. Политик се наказва само и единствено чрез бюлетина“, каза още Кирил Добрев. По отношение на номинациите за евроизборите, заместник-председателят на БСП заяви, че са много имената на номинираните. 

Повече от 50 са номинираните до този момент. Предстоят конференциите в БСП, където всички тези номинации ще бъдат обобщени. Няма да кажа кои са най-харесваните. Мога да кажа, че има доста интересни предложения на млади хора, на хора, доказали себе си и то преди да навършат още 30 години. На хора предпочели да останат да живеят и работят в България. Винаги такива лица трябва да намерят своето място в листата на БСП. Иначе приятно впечатление ми прави интересът на медиите към нашата листа. Може би, защото всички други листи са ясни кандидатите и те няма да донесат нищо ново, докато в листата на БСП има очаквания“, каза още Добрев. 

Той подчерта, че БСП има енергия даже в излишък. „Млади хора, които горят от енергия и от желание да работят на терена на политиката“, допълни той.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Kiril-Dobrev--Za-eventualen-sledizboren-partnyor-na-BSP-shte-reshi-tsyalata-partiya-na-vatreshen-referendum/175901/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!