Следвайте "Буднаера" в Телеграм

10 снимки от Кападокия, които са нереално красиви

10 снимки от Кападокия, които са нереално красиви

© BoredPanda

Кападокия се намира в централната част на Турция. В древността тя е била пресечна точка между античните Понт, Армения, Киликия, Галатия и Фригия.

Невероятният пейзаж на региона е формиран от лавата на отдавна изстинал вулкан, в която местните дълбаели, за да създадат жилищата, църквите и училищата си.

Днес Кападокия е част от културното наследство на ЮНЕСКО и предлага на туристите уникален комплекс от музеи на открито.

Тук ще откриете подземни градове, удивителни скални форми и едно от най-вълнуващите приключения на планетата – пътуване с балон над уникалния пейзаж.

Изключително романтичният транспорт издига туристите на 800 метра височина, при това по изгрев слънце, което гарантира спиращи дъха гледки и спомени за цял живот.

В скалния комплекс има близо 400 храма, като се смята, че именно тук са живели първите християни. Предполага се също така, че Кападокия е родното място на Свети Георги.

Районът има какво да предложи, ако излезем от сферата на природните и исторически забележителности. Тук се намират богати залежи на полускъпоценния камък оникс – той е познат в 12 цвята, седем от които се срещат в Кападокия. В резултат туристите могат да открият уникални ръчно изработени бижута в местните магазини.

Кападокия е известна и като винарски район. Юргуп е градът, който е популярен сред туристите с виното, ръчно изработените килими и хотелите, дискотеките и баровете в скалите, които предлагат невероятни изживявания.

Аванос пък е град, който е известен с грънчарските произведения на занаятчиите си. Те приготвят глината от наносите на най-дългата река в Турция – Червената река, или Къзълърмак. Пазарлъкът тук е неповторима част от удоволствието.

Вижте 10 снимки от Кападокия, за които просто няма да повярвате, че са дело на обикновен фотоапарат: 

Източник/ци: https://profit.bg/svezho/10-snimki-ot-kapadokiya-koito-sa-nerealno-krasivi/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!