Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Осъдиха син да плати $1 млн. на майка си, защото го отгледала

Осъдиха син да плати $1 млн. на майка си, защото го отгледала

© Pixabay

Зъболекар трябва да плати на майка си почти 1 млн. долара в отплата за грижите й и парите, които е вложила в обучението му. Това постанови Тайванският върховен съд, съобщава BBC.

Двамата подписват договор през 1997 г., когато мъжът е на 20 години. Съгласно него, той трябва да плаща на майка си 60% от приходите си, след като се дипломира и започне работа.

Синът обаче отказва и така двамата се озовават в съда. Според него човек не трябва да търси отплата за грижите, които е положил за детето си.

Освен това мъжът твърди, че е бил прекалено млад, когато е подписал документа. Той работил и в клиниката на майка си години след дипломирането си, с което смята, че й се е издължил.

Договорът между него и майка му обаче е в сила и съдът постановява, че синът трябва да й изплати сумите със задна дата и лихви. 

Жената сама отглежда двамата си сина, като влага сериозни суми в образованието им. И двамата са стоматолози. Тя обаче започва да се притеснява, че момчетата няма да се грижат за нея на старини и затова подписва договор с всеки от тях.

Докато малкият син отказва категорично да го спазва, по-големият постига споразумение с майка си и й изплаща по-малка сума. 

Според законите в Тайван, пълнолетните деца трябва да се грижат за възрастните си родители. Рядко обаче се стига до съд, ако това бъде нарушено. 

Източник/ци: https://profit.bg/svezho/osadiha-sin-da-plati-1-mln-na-mayka-si-zashtoto-go-otgledala/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!