Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пловдив влезе в топ 10 в класация на Financial Times

Снимка: Pixabay


Градът под тепетата е сред най-прогресивно развиващите се места по света

Пловдив е в челната десетка в класацията на Financial Times за най-прогресивно развиващите се места по света. Градът под тепетата попада за трета година в класацията за инвестиции, съобщиха от пресцентъра на общината. В тазгодишното издание градът е класиран в две категории - "Възвръщаемост на инвестициите" и "Образование, умения и обучение". 

От община Пловдив посочват, че над 100 международни компании имат фабрики в Пловдивския регион, като голяма част от тях отчитат разширяване на инвестициите. Средно на година в Пловдив влизат между 5 и 8 международни компании, а заетите в производството са около 74 000 души. Безработицата в града е 2,5% и 4% в региона.

Класацията на FT оценява добрия микроклимат за инвестиции, както и резултат от устойчивостта в производството. fDi Intelligence е раздел на Financial Times, занимаващ се с инвестициите и насърчаването на инвестиционния климат на световно ниво. „Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19″ обхваща цяла Европа, базирайки се на изключително задълбочен макроикономически анализ на данните от 490 локации (градове и региони) в общо 6 категории.

За да участват в класацията, градовете трябва да подадат своята кандидатура с детайлно разписани отговори на въпроси и теми, разработени от fDi Intelligence. Пловдив подаде своята кандидатура през юли 2018 г. Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе във френския град Кан на 12 март. Кметът Иван Тотев лично е поканен да участва в церемонията по награждаване на FDI Location Awards (Наградите за преки чуждестранни инвестиции).

Източник/ци: Пловдив влезе в топ 10 в класация на Financial Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!