Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шест красиви карибски острова за райска ваканция

Шест красиви карибски острова за райска ваканция

© Pixabay

Екзотика, плажни приключения и карибски привкус. Звучи ли ви това като ваканция-мечта?

Изберете си един от следващите шест острова, подбрани от Daily Mail, и започвайте да планувате.

Тобаго

Най-добър за: доближаване до природата

Защо: Тобаго е един от най-спокойните и достъпни карибски острови, на който живеят 200 вида птици, а водите край бреговете му са пълни с морски живот.

Организират се разходки в горски резерват, където тропическите гори са защитени от 1776 г.

Не пропускайте: падълбординг или плуване с каяк през нощта през фосфоресцентните води на лагуната Bon Accord, където биолуминесцентните организми приличат на същинска галактика от звезди.

Барбадос

Най-добър за: исторически преживявания

Защо: Със своите игрища за крикет, конни надбягвания и енорийски църкви, Барбадос разполага с работещи от дълги години хотели, поддържани от дългогодишен персонал. 

Не пропускайте: Опитайте превъзходния ром, приготвен в абатството "Св. Никола".

Невис



Най-добър за: истинска почивка

Защо: Този красив остров с форма на сомбреро има само един голям курорт, няма круизни кораби.

Разполага със спокойна плажна ивица и може да бъде обиколен с кола за 45 минути. Ако обичате старомодния чар, характерни хотели-плантации и наздравици с ром, това е мястото.

Не пропускайте: Починете си с книга в ръка до елегантния басейн на Montpelier Plantation, който разполага с невероятна гледка.

Британски Вирджински острови



Най-добър за:
 откъсване от действителността

Защо: Обичате да плувате и да се гмуркате? Британските Вирджински острови са едно от най-добрите места в Карибския басейн, за да правите точно това.

А споменатите две дейности са страхотен начин да разгледате техните 60 острова, например на борда на красив катамаран, управляван от опитен екипаж.

Посетете курорт на първа линия на най-големия остров Тортола, където можете да си поръчате известните коктейли Painkiller в кръчмата Pussers Road Town.

Не пропускайте: Наблюдавайте костенурките и останалите обитатели на дълбините от лодка със стъклено дъно или се възхищавайте на лемурите и фламингото на остров Некер на Ричард Брансън.

Ангуила



Най-добър за: плажно блаженство

Защо: Тази малка британска отвъдморска територия се гордее с най-добрите плажове в Карибския басейн.

Кухнята й също е голяма примамка - Ангуила има повече от 100 ресторанта, предлагащи лакомства от прясна риба тон с манго до печен бананов сладолед.

Не пропускайте: Хапнете омар на плажа.

Санта Лучия



Най-добър за:
 романтика.

Защо: Вулканични върхове, подправен ром и пикантен шоколад, в комбинация с невероятни залези, последвани от вечеря на плажа под звездите - на това ние му казваме романтика.

Благодарение на малките си и интимни хотели, богатата смесица от френско и британско наследство, както и запомнящите се дейности, вариращи от плицикане в горещи извори до колоездене през кокосовите горички, Санта Лучия отдавна е намерила място в сърцата на младоженци и влюбени двойки.

Не пропускайте: Гледката, която се разкрива след изкачването на върх Gros Piton.

Източник/ци: Шест красиви карибски острова за райска ваканция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!