Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Впечатление на адвокат от Фалун Гонг: „Душата ми беше затрогната..."

Преследването на Фалун Гонг, когато се разглежда въз основа на съществуващото законодателство, е незаконно

“Знаете ли най-висшите принципи на закона? Това са морал, съвест и състрадание.”

“Почти се срамувам да ви кажа, че бях бивш член на банда. Фалун Гонг ме е научи да разграничавам правилното от грешното и ме накара да се върна към нормален живот.”

(Minghui.org) Много практикуващи в моя район бяха арестувани за практикуване на Фалун Гонг (известен още като Фалун Дафа). Ето защо се свързах с няколко адвокати, за да помогна за тяхното освобождаване. Един от адвокатите - „Майкъл“ - и аз обсъдихме редица теми, включително правото, отбраната и потискането на Фалун Гонг. Нашето споделяне остави дълбоко впечатление върху мен и подчерта, че всъщност практикуващите са истински представители на Фалун Гонг.

Дълбоко развълнуван от практикуващите

Майкъл е много осведомен интелектуалец, който ясно формулира своите гледни точки и при това с чувство за хумор. Неговата защита на практикуващите в съда беше много мощна, което помогна на много хора да осъзнаят незаконността на преследването.

Когато попитах дали изпитва някакъв натиск от страна на китайската комунистическа партия (ККП), когато защитава практикуващите, той каза: „Ако нещо, което правя, не носи никакъв риск, то вероятно не си струва да се прави.

За него законът е на първо място и отговорността на адвоката е да гарантира, че законът е в основата на неговата защита.

- Тъй като сте решили да ме наемете - каза той, - вече съм мислил какво това означава за мен.

След това той попита: „Когато практикуващите разпространяват материали за разясняване на истината , помислили ли са какво може да им се случи?“

Обясних, че практикуващите са се облагодетелствали от Фалун Гонг и знаят, че това е праведна практика. Тяхната мисия е да кажат на света, и особено на китайците, които са били подведени от ККП, фактите за Фалун Гонг и преследването.

Майкъл, който не практикува Фалун Гонг, каза: „Бях дълбоко развълнуван от вас, практикуващите, и душата ми беше затрогната. Знаете ли най-висшите принципи на закона? "

Той замълча малко и продължи: - Това са морал, съвест и състрадание. Те не са доктрини или правни норми, но те управляват всичко. Моите думи и действия са движени от тях с цел да помогнат за възстановяване на изкривената връзка между добро и зло. "

След това ми каза, че въпреки че може да защитава само един практикуващ в даден момент, неговата защита се отнася до хиляди или милиони практикуващи, тъй като всички те следват принципите на Фалун Гонг за Истина-Доброта-Търпение и участват в подобни дейности.

„Макар това да е само индивидуален случай, моето възприемане е да оспорвам преследването, започнато от Цзян Цзъмин (бивш ръководител на китайския комунистически режим) срещу всички практикуващи Фалун Гонг. Това преследване е насочено срещу убежденията и включва целия държавен апарат.

„Точно както каза един от колегите ми - потискането на Фалун Гонг, когато се разглежда въз основа на съществуващото законодателство, е незаконно. Десетки милиони невинни хора са онеправдани в името на закона. Това е моментът да защитим правосъдието и закона. Нашите усилия ще помогнат да се защитят универсалните принципи на Истина-Доброта-Търпение, както и праведността в този свят ”, добави той.

Да станеш добър член на обществото

Майкъл си припомни, че вече не е същият човек, както някога е бил. Когато преди е приемал случаи, той се отнасял към тях просто като работа. Но каза, че един случай, по който е работил в началото на миналата година, е променил напълно подхода му, като го е накарал напълно да посвети мислите и енергията си в своите случаи и да се отнася към тях в най-голяма степен на своите способности.

Практикуващ Фалун Гонг - на име „Нейтън“ - го помолив да защити друг практикуващ.

- Вземайки предвид безопасността на Нейтън - каза Майкъл, - поканих го да дойде при мен ден преди съда. След като взе душ, аз случайно видях дълъг белег по целия път от гърдите до стомаха му. Поради медицинския си опит знаех, че никаква операция не изисква толкова дълъг разрез.

От любопитство Майкъл попитал Нейтън за белега и му било казано, че белегът идва от рана, претърпяна в битка с банда преди много години. Червата на Нейтън били изпаднали и четири ребра били счупени.

- Всъщност - каза Нейтън на Майкъл, - почти се срамувам да ви кажа, че бях бивш член на банда. Фалун Гонг ме е научи да разграничавам правилното от грешното и ме накара да се върна към нормален живот. "

Нейтън намира Фалун Гонг в затвора. Беше откраднал от хора, воювал с другите и бил на наркотици. В затвора той видял, че практикуващите Фалун Гонг са били малтретирани, бити и измъчвани от охраната в опит да ги принудят да се откажат от вярата си.

Дори и той бил обезпокоен и каза: - С тях се отнасяха толкова зле, че дори и за един член на банда, като мен ми се струваше, че е прекалено много. Но те не ругаеха и не отвръщаха. И не само един или двама практикуващи бяха такива, почти всички се държаха по този начин. Бях много впечатлен от смелостта, на която бях свидетел. "

Практикуващите разговаряли с Нейтън за тяхната вяра и за преследването. Освен това те демонстрирали уважение и грижа за него, без никакви предразсъдъци.

- Преди това - каза той, - бях безсърдечен и никой не ме харесваше. От поведението на тези практикуващи разбрах, че Фалун Гонг е нещо необичайно, защото тези практикуващи бяха толкова любезни. Ето защо поисках да практикувам Фалун Гонг. "

Практикуването на Фалун Гонг е забранено в затвора и служителите са опитвали всичко което им е по силите, за да „ трансформират ” практикуващите. Въпреки това, когато Нейтън казал на един офицер, че искал да практикува Фалун Гонг, за негова изненада, полицаят не го спрял.

- Хора като теб искат да практикуват Фалун Гонг? Добре! Можеш дори да бъдеш освободен по-рано заради това - отговори офицерът.

Оттогава Нейтън преобръща живота си и става добър човек и всъщност бива освободен по-рано.

След завръщането си у дома майка му била нервна, притеснена, че синът й, бивш размирник, отново ще доведе проблеми на семейството. Скоро тя с удоволствие вижда, че синът й се е променил и е изоставил лошите си навици. Съпругата му и детето, които го били напуснали по-рано, се върнали и започнали да практикуват Фалун Гонг.

Преди около четири години Нейтън бил затворен за разговори с хората за Фалун Гонг и преследването. Служителите и затворниците в затвора били изненадани да го видят отново. Нейтън разговаря с тях за това как като практикуващ това е подобрило физическото му състояние и поведение. Намерил също и полицая, който му е позволил да практикува Фалун Гонг в затвора. - Още ли ме помниш? попитал той. "Разбира се!" офицерът се усмихнал и казал: - Ще видя какво мога да направя за да ти помогна да излезеш по-рано.

Няма правни основания за преследване

След като разговарял с Нейтън, Майкъл каза, че не могъл да спи тази нощ. Мислите не му давали покой. Той каза: „Цзян Цзъмин е наистина жесток индивид, а китайският комунизъм няма надежда. Само си помислете: никой не е знаел как да се справи с гангстер като Нейтън. При все това той се превръща в добър човек за кратко време заради Фалун Гонг. Такъв гангстер беше главоболие за обществото и голям проблем за семейството му. Но Фалун Гонг променя всичко това."

Срещата и разговорите с Нейтън дали на Майкъл ново разбиране за Фалун Гонг и промениха кариерата му в друга посока.

- Когато защитавам практикуващите - каза Майкъл, - чувствам, че пречиствам собствената си душа, за нашата страна и за човечеството. Като адвокат той трябва да защитава своите клиенти въз основа на факти. След проверка на правните документи и политиката на преследване през последните 18 години той установява, че преследването няма правно основание.

Той отбеляза, че „Цзян е злоупотребил с властта си и е нарушил Конституцията. Трябва да кажа, че и Джиянг, и партията нямат бъдеще. "

Майкъл каза, че той е дълбоко развълнуван от Фалун Гонг и неговите принципи на Истина, Доброта и Търпение. Той каза, че ще практикува и Фалун Гонг, след като преследването спре.

От практикуващ Фалун Гонг в Източен Китай

Китайска версия

Източник/ци: http://en.minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!