Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мезотерапия – стимулира регенерацията на кожата

Мезотерапия – стимулира регенерацията на кожата
IStockphoto

През този сезон вятърът и ниските температури неминуемо променят състоянието на кожата. Тя загрубява, появява се зачервяване и напукване. За да остане гладка, мека и здрава, се нуждае от правилната козметика и прилагането на различни дерматологични процедури.

Мезотерапията е един от методите, с който може да хидратирате и подмладите кожата по това време, при това без инвазивни средства. При нея може да се намалят проблемни области по лицето, шията и други части на тялото при няколкократно поставяне на витамини, антиоксиданти, хиалуронова киселина, колаген, плазма и други в мезотермалния слой. Тези вещества действат веднага след като достигат до средния слой на кожата и се отделят с времето.

Има различни видове мезотерапия. Всички жени и мъже над 20 години могат да се подложат на процедурата, която трае около половин час. След като конкретната област от тялото се намазва с упойка и стои така за около 15 минути, започват многократни убождания, чрез които се инжектира конкретното вещество. Иглата, която се използва, е доста фина, но накрая остават леки следи, които приличат на ухапвания от комар.

Онези от вас, които до момента не са ходили на мезотерапия, но искат да постигнат по-бързо и лесно регенериране на кожата, е необходимо първо да се консултират с дерматолог или специалиста в съответния център, предлагащ услугата. Той ще определи типа кожа, вида препарат, който да се инжектира, както и ще ви ориентира какъв ефект да очаквате.

Според предписанията, нужни са между 4 и 6 процедури, за да има по-забележима полза от мезотерапията. Терапията на лице може да се повтори след интервал от около 2 седмици, времето за брадичката е същото, а на очите – за около 10 дни.

Понякога вкараната в кожата игла може да засегне кръвоносен съд и това да предизвика кръвонасядане около мястото, водещо до синини. Това е един от страничните ефекти на козметичната процедура. Другите са алергични реакции, които се появяват най-често при хора с по-чувствителна кожа.

Единственият страничен ефект е появяването на синини. Ако се засегне кръвоносен съд, от излизането на кръвта от кръвоносния съд и кръвонасядането около мястото, може да се появи малка синина, която се разнася в рамките на няколко дни. Също така е добре пациентът да знае предварително дали има алергия към някое от веществата.

Освен за хидратиране, подмладяване и изглаждане на бръчките, мезотерапията помага и при целулит.

Източник/ци: https://www.tialoto.bg/a/6-krasota/64414-mezoterapiia--stimulira-regeneraciiata-na-kozhata-/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!