Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ослепителна красавица и курсантка от НВУ събра всички погледи (снимки)

www.borbabg.com

20-годишната красавица Карина Димитрова от Карлово вървя рамо до рамо с търновския митрополит на празника Богоявление и предизвика истинско възхищение сред участниците в празника. Въпреки студа и минусовите температури през цялото време тя остана облечена само с народна носия и така се превърна в най-пъстрата и красива атракция на шествието.

Карина, която е носител на титлата „Царица на розата Карлово 2015 г.“ е второкурсничка в Националния военен университет и учи военната специалност „Материални средства, придвижване и транспорт“ и заедно с нея завършва гражданска специалност „Логистика на сигурността“, пише „Борба“. „Миналата година ме поканиха да се включа в празника и много ми хареса. Казаха ми, че търсят момиче, което да придружава митрополита, и ме попитаха дали искам да се включа.

Аз се съгласих, без да имам представа какво точно ще правя. Тази година казах „да“, още преди да чуя края на изречението. При това поисках да отида облечена в народна носия. Тази носия е тракийска и представя моя роден край“, обяснява Карина, която е родена в Карлово и там е завършила СУ „Христо Проданов“ с профил математика и информатика. Карина признава, че за разлика от миналогодишния януари, когато на 6 януари нямаше сняг и температурите бяха положителни, тази година й било доста студено. „Освен това миналата година бях с униформата, която е доста по-топла, но в един момент просто спрях да усещам студа.

Претръпнах някак или изтръпнах, не знам, но помня, че по едно време някой ме наметна с куртката, но дори и така аз не успях да се стопля. Затова предпочетох да извървя целия път от църквата до моста по носия, която е много красива“, признава Карина. Да бъде войник е била детската мечта на Карина, която е дъщеря на военен. Когато пораснала, красавицата си дала сметка, че да бъде обикновен войник не й е чак толкова интересно, затова решила, че ще стане офицер. Завършила ХІІ клас и Националният военен университет бил единственият вуз, в който тя кандидатствала.

Издържала изпитите тук с висок успех, което й дало възможност да си избере специалност и тя избрала да учи материални средства, придвижване и транспорт. „Ще бъда логистик във формированията. Това не е чак толкова тежка военна специалност за момиче, а и е свързана с икономика, което на мен много ми хареса. Добра съм и по математика, такава матура държах в ХІІ клас, така че и този изпит не ме затрудни“, казва още Карина. Тя е категорична, че да става в ранни зори за нея изобщо не е проблем, не я притесняват физическото натоварване, нито предметите, които изучава.

Единственото, с което трябвало да свикне, е това, че е далеч от близки и приятели. Особено трудно й било първите 40 дни, в които курсантите нямат право да напускат военния университет, защото все още не са положили клетва. „Вече всичко е наред. Свикнах, научих се да деля стаята с още три момичета, научих се да се подготвям за изпитите, да се съобразявам с това, че не съм сама, докато чета. Няма нещо, което да ме накара да напусна този университет“, категорична е Карина, която казва още, че получава цялата подкрепа от семейството си. „Май момчетата в моята компания бяха тези, които най-категорична ме разубеждаваха. Но това е, защото те самите не бяха готови да влязат във военен университет. Затова все ми повтаряха, че ще е по-добре да отида с тях или в Пловдив, или в София и със сигурност ще ми е по-лесно. Но аз и тук се чувствам прекрасно, защото вярвам в себе си“, казва красивата карловчанка. Карина била на 16 г., когато директорката на гимназията, в която учела, й предложила да се включи в конкурса „Мис царица на розата“.

Първата реакция на Карина била да каже „не“, но после приела. „Отидох малко скептична и въобще не се надявах, че ще ми сложат короната. Участваха 14 момичета в този конкурс – всички те представители на училищата в Карлово. По принцип Царицата на розите има главна роля в Празника на розата в Карлово. Преживяването се оказа вълнуващо и много приятно, така че и за това предизвикателство изобщо не съжалявам“, казва Карина. След като получила короната като най-красивото момиче в родния си град, тя имала възможност и да направи няколко фотосесии за модната агенция, която спонсорира празника и конкурса.

Така Карина се появила в няколко модни списания и на някои снимки, облечена в булчинска рокля. Карина е участвала и в театралния състав в читалището в Карлово като ученичка, освен това обича да рисува и често точно по този начин си почива от часове, уроци и тренировки във Военния университет. За да направи стаята с по-уютна, тя е закачила няколко свои картини по стените. Миналата година Карина се оказала и единственото момиче в представителния блок, с който националният военен университет участвал в парада на 6 май в София. „Приех го пак като предизвикателство.

Записах се и започнахме тренировките. В процеса на работа се оказа, че много от кандидатите не могат да маршируват добре, не вървят в права редица, нямат физическа издръжливост. И от момичетата останах само аз, но бях толкова горда. Мисля, че на 6 май на площада в София, заобиколена от гвардейци и от момчета и момичета от други формирования, аз за първи път се почувствах наистина част от Българската армия“, споделя Карина.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!