Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анализатор: „България си отива. Децата ни са навън... Ние сме в активен задгробен живот...

„България си отива. Тази история с циганските и всякакви други апокалипсиси, които сега наблюдаваме, е само външен израз на вътрешни проблеми, за които огромна част от българското население няма нито сетива, нито компетенции, няма и сила и воля да ги обърне. Децата ни са навън“, смята политическият анализатор. И отсече: „Когато фактите говорят и най-отчаяните либерали трябва да замълчат!“

„Ние сме в активен задгробен живот в много отношения – като общество, като страна, като национална виталност, като енергия“, посочи тъжно той. И каза, че във Видинско м.г. са родени, метафорично, толкова деца, колкото в три албански семейства.

„Преди време бе поставен въпросът, че България трябва да наваксва – със 7 -8% ръст. Кой сериозен експерт вярва в тези неща, с коя структура, с кои хора, с кои възможности ние ще направим тези неща“, попита риторично той.

Според проф. Иво Христов не се водят сериозни експертни разговори: „То не бяха ромски включвания, то не бяха стратегии, то не бяха демографски анализи и резултатът е този, който виждаме в момента. Ние сме отново пред счупеното корито. Ще става по-зле! Съжалявам, че съм лош пророк!“ 

Българският политици има вина за ромския произвол, смята той. И припомни, че още миналата година е прогнозирал, че ромите ще станат детонатор за взривяване на държавата.

„Агресията в ромските махали е много сериозен проблем, който българските политици използват за краткосрочни политически цели , те го индуцират и задълбочават, те нямат никакъв капацитет – интелектуален или експертен (да го решат). Нямат и това тъпо клише – политическа воля. Съжалявам, че съм лош пророк, но ще става все по-зле”, бяха точните думи на анализаторът.

Политическите партии използват неграмотните цигани като резервоар за гласове и затова нямат воля да решат проблемите, изтъква анализаторът.

За последните години в България върви отрицателен управленски подбор. Към върховете се изтласкват все по-некомпетентни хора. Затова се движим като хамстери в затворен кръг, смята професорът.

А на въпроса дали вярва в теорията за световната конспирация или ние сами сме си виновни, отговори така: „Не! Това е комбинация от външни и вътрешни фактори. Външните фактори индуцираха вътрешни предпоставки. Но аз не виждам съпротива в България. Не виждам промислена съпротива в България – за защита на децата си, за защита на семейството, за училището, за защита на някаква що-годе базова почтеност.

Какво направиха два милиона и половина българи? Просто се махнаха оттук, не дадоха битка за страната си! Това е истината. Те няма да се върнат въпреки приказките. Това е загубен капитал за страната ни!“

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%88%D0%B5%D1%84%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!