Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският посланик в Германия е заплашил страната със санкции заради Северен поток-2

Американският посланик в Германия е заплашил страната със санкции заради Северен поток-2

Писмата, съгласувани с американските власти, са изпратени до много германски компании, които от своя страна ги приемат за изнудване.

Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел е изпратил писма до германски компании, в които предупреждава за възможността да им бъдат наложени санкции от Вашингтон заради подкрепата за изграждането на газопровода „Северен поток 2“. 

Текстът на съобщението в неделя бе публикуван от вестник Bild am Sonntag, предава "Фокус". 

„Подчертаваме, че ако компаниите, които подкрепят руския енергиен сектор, участват в каквито и да е [релевантни проекти], това може да доведе до санкции“, пише Гренел. 

Според него, "ако европейските доставки на газ през Украйна станат излишни поради пускането на "Северен поток 2 " и" Турски поток ", Киев ще загуби значението си в областта на политиката за сигурност, което ще увеличи риска от интервенция на Русия." 

Според Гренел "фирми, подкрепящи двата проекта, подкопават сигурността на Украйна и Европа". 

Неделното издание информира, че писмата, съгласувани с американските власти, са изпратени до много германски компании, които от своя страна ги приемат за изнудване. 

"Писмата не трябва да се възприемат като заплаха, а като ясен израз на политическата позиция на САЩ", заяви представител на американското посолство във връзка с тази публикация.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Amerikanskiyat-poslanik-v-Germaniya-e-zaplashil-stranata-sas-sanktsii-zaradi-Severen-potok-2/172795/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!