Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Михаил Константинов: Трябва да въведем американския закон за "Трите удара" срещу циганската престъпност

Михаил Константинов

Михаил Константинов

Не може да има хора със стотици кражби, които са осъдени условно

"На този етап няма решение за проблема с циганската престъпност". Това каза пред „Фокус“ анализаторът проф. Михаил Константинов.

По думите му в България има 200 000 хиляди цигани, които са не функционално, а напълно неграмотни, и които са обречени да бъдат аутсайдери в обществения живот. Проф. Михаил Константинов обясни, че има достатъчно предложения за преустановяване на тази тенденция, но допълни, че не е ясно, доколко ще дадат резултат. Факт е, че даже не се и прилагат, добави анализаторът. „Настроението в страната е за взимане на твърди мерки в рамките на закона. Много е важно да се промени законът. Непрекъснато четем за хора, които имат по няколко условни присъди. Вижте, какво става в Америка. В много щати има „Закон за трите удара“.

Извършиш ли трето престъпление – 25 години в затвора или до живот. Преценяват, че вече не си способен да се върнеш в човешкото общество като нормален гражданин и те изхвърлят от себе си и те затварят до края на живота ти. Тука имаме хора с по десетки и стотици извършени престъпления. Дайте да помислим за въвеждането на правилото за „Трите удара“, предложи професорът. Според проф. Константинов липсата на дългосрочна стратегия за справянето с циганската престъпност се дължи на краткосрочния хоризонт на съвременните политици. Те мислят четири години напред, а много често и две, обобщи анализаторът.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/mihail-konstantinov-tryabva-da-vavedem-amerikanskiya-zakon-za-trite-udara-sreshtu-tsiganskata-prestapnost

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!