Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов за проблемите с ромите: Ще става по-зле! Съжалявам, че съм лош пророк

Ще става по-зле! Съжалявам, че съм лош пророк! 

Това заяви социологът и депутат от БСП проф. Иво Христов в предаването "Лице в лице" по БТВ, коментирайки напрежението след побоя над командоса в с. Войводиново. 

Политическите партии използват неграмотните цигани като резервоар за гласове и затова нямат воля да решат проблемите, изтъква анализаторът. 

"Това е много сериозен проблем, който българските елити използват за краткосрочни политически цели. Под краткосрочни дивиденти разбирам заиграване с неграмотните цигански маси, с техните тартори и използването им за купуване на гласове", продължи проф. Иво Христов. И по този повод разказа американски виц: "Защо човек не държи в къщи крокодил като домашен любимец? Защото не различава храната от този, който му я дава!" 

Проф. Иво Христов коментира и ситуацията в света, като каза, че американският президент Тръмп изпълнява обещанията си. Америка се концентрира, посочи той. И добави: "И в този случай ще стане така!" 

Ние - като общество, като страна сме в активен задгробен живот много отдавна, посочи тъжно той. И каза, че във Видинско м.г. са родени, метафорично, толкова деца, колкото в три албански семейства. 

Източната албанска граница скоро ще стигне до Кюстендил, прогнозира социологът. 

"България си отива. Тази история с циганите е само външен образ на всичко, което се случва и което ние вече нямаме сила и желание да променим. Децата ни са навън и няма да се завърнат. Това е загубен капитал за България. Когато фактите говорят и най-отявлените либерали трябва да замълчат. Ние сме в активен задгробен живот в много отношения - като нация и като виталност", продължи политическият анализатор. 

За последните години в България върви отрицателен управленски подбор. Към върховете се изтласкват все по-некомпетентни хора. Затова се движим като хамстери в затворен кръг, смята професорът. 

"През последните 30 години в България върви отрицателна управленска селекция. Има желязна логика по върховете да се изтласкват все по-некомпетентни хора, които да не виждат дълбочината на проблемите. Не водим политически разговор със залози за бъдещето, затова ще продължаваме да се движим като хамстери в затворен кръг", каза професорът. 

А на въпроса как се е стигнало дотук - заговор срещу страната ни ли е имало, отговори така: "Това е комбинация от външни и вътрешни фактори, но не виждам промислена съпротива в България – защита на децата ни, училището ни и няакаква що годе масова почтеност. Основният политически проблем в България е "защо краде той, а не аз". 

За да стане това, външни фактори индуцираха вътрешни предпоставки. Какво направиха два милиона и половина българи - просто се махнаха от страната, не водиха битка за страната си, добави той. 

В момента в парламента има воля да издрапаме мандата - сред управляващите, каза още проф. Иво Христов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Prof--Ivo-Hristov-za-problemite-s-romite--Shte-stava-po-zle--Sazhalyavam--che-sam-losh-prorok/172409/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!