Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Председателят на Индийската Фалун Дафа Асоциация: "Медитацията е най-големият дар“ (част 2 последна)

Индия Хайдарабад медитация

(ntd.tv)

Председателят на Индийската Фалун Дафа Асоциация: "Медитацията е най-големият дар“ (част 1)

Сурен Рао е бивш рекламен специалист, настоящ писател на свободна практика в Колката, Индия, последовател на древната духовна практика Фалун Дафа и председател на Индийската Фалун Дафа Асоциация. В интервю за телевизия NTD, Рао споделя как през последните две десетилетия, индийците са отворили сърца за уникалните упражнения и учения на Фалун Дафа, и са осъдили репресиите на нейните последователи в Китай.

Въпрос: Може ли Фалун Дафа да покрие необходимостта от духовно осъзнаване в училищната система?

Сурен Рао: Фалун Дафа беше представена в няколкостотин училища в Индия, и много от тях включиха практиката в своята учебна програма. Училищни директори споделиха как свръхактивни деца се успокояват и се справят по-добре с учението. Директор на мисионерско училище веднъж ми сподели, че упражненията на Фалун Дафа помагат на учениците да поддържат форма, да отсъстват по-рядко и да са по-дисциплинирани.

В много училища, учителите проявиха интерес да научат упражненията и философията на Фалун Дафа. Учениците също бързо заучаваха движенията и ставаха прилежни. Практиката се предава от уста на уста: от директор на учител, от учител на друг учител.

Освен в училищата, Фалун Дафа беше добре приета в полицейските академии в Делхи и Хайдарабад. Местни последователи на Фалун Дафа бяха поканени да я представят пред големи организации и висши ръководни служители. Затворнически надзиратели също пожелаха Фалун Дафа да бъде представена в изправителни институции.

Въпрос: Истинност, Доброта, Търпение са три прекрасни принципа. Защо в Китай Фалун Дафа е преследвана от 1999 г. насам?

Сурен Рао: Най-напред е необходимо да разгледаме многобройните ползи, които Фалун Дафа носи на китайския народ след представянето ѝ през 1992 г.

До края да 90-те години на миналия век, между 70 и 100 милиона души практикуват Фалун Дафа, включително високопоставени служители от китайската комунистическа партия и армията.

Пет независими здравни проучвания, проведени в Китай през 1998 г. с участието на 35 000 последователи на Фалун Дафа показват 60 процента излекуване от болести, 80 процента подобряване на физическото здраве и тонус, и 95 процента подобряване на психическото здраве. Изследванията потвърждават, че Фалун Дафа има явен и значим ефект за излекуване от болести и подобряване на здравословното и психическо състояние.

Неспособен да приеме огромната популярност на Фалун Дафа, на 20 юли 1999 г. Дзян Дзъмин, бившият лидер на комунистическата партия, въвежда национална забрана на практиката.

Забраната на Фалун Дафа от китайския режим провокира нейното разпространение в над 100 държави, където над 100 милиона души изпълняват медитацията и следват принципите. Основателят на практиката, г-н Ли Хонгджъ, е номиниран през 2000 и 2001 г. за Нобеловата награда за мир, а през 2001 г. за наградата "Сахаров" за свобода на мисълта на Европейския парламент.

Трудно е да се разбере как духовна практика, спестила огромни разходи за здравеопазване, подсилила моралните ценности на хората, направила ги по-здрави и по-добри човешки същества, може изведнъж да бъде забранена в Китай.

Истината е, че откакто китайската комунистическа партия идва на власт, тя постоянно потиска свободата на религиозните убеждения и на мисълта, преследвайки също християни и тибетски монаси.

Въпрос: Какви стъпки предприемате за повишаване осведомеността относно случващото се Китай?

Сурен Рао: Хората научават за преследването, когато идват да научат упражненията. Всички се чудят как мирна медитативна практика може да бъде преследвана.

Доброволци организират информационни събития, подписки, раздават листовки и участват в здравни фестивали и книжни панаири.

Също организирахме частни филмови прожекции в няколко колежа, пресклубове и киносалони, на документалните ленти "Трудно за вярване", "Човешка жътва" и "Свободен Китай". Тези филми изобличават насилственото отнемане на органи и продължаващото преследване в Китай.

Въпрос: Какво е Вашето послание?

Сурен Рао: Бих искал да кажа с абсолютна убеденост: Фалун Дафа е един от най-големите дарове, които г-н Ли Хонгджъ е дал на човечеството.

В Индия има много практики и всяка се бори за внимание. Много хора продължават да сменят една практика с друга. Също откривам, че повечето индийци не могат да се откажат от дългогодишни ритуали и традиции. Има и съпротива сред по-възрастното поколение срещу следване на "чуждестранни практики".

Тъй като всички дейности на Фалун Дафа са доброволни и безплатни, има тенденция хората да ги приемат като даденост и да не ги ценят. Докато при практики с високи такси, хората идват навреме и искат да получат максимална полза за парите си.

Мнозина предлагат да въведем такса, но Фалун Дафа ни учи да разпространяваме безвъзмездно практиката. Вярвам, че Фалун Дафа може да предостави ясно обяснение за целта на човешкия живот и правилна посока за нравствено усъвършенстване.

Искрено се надявам повече хора да отворят сетивата си за тази удивителна практика в името на по-добро бъдеще за тях самите и за човечеството. Фалун Дафа може да позволи на човек да достигне състояние на алтруизъм, здраве и вътрешно равновесие.

Бих искал да споделя една мисъл на д-р Ау, хирург-ортопед от Тайван. Д-р Ау, прочут експерт по бойни изкуства и практикуващ тай-чи в продължение на 15 години, изостави тези занимания и започна Фалун Дафа. Той осъзнал, че тренировките с цел да подобри физиката си и да контролира енергията са били като печелене на пари: неща, ограничени само до този живот.

Д-р Ау казва: "Умирате и всички е изгубено. Само Фалун Дафа изчиства вашата карма от миналото, помага ви да усъвършенствате тялото, съзнанието и духа си в настоящия живот и ви помага по пътя към просветление в бъдещите животи."

Източник: http://mb.ntdin.tv/en/article/english/president-of-falun-dafa-association-of-india-says-this-meditation-is-the-greatest-gift

https://www.falun-bg.info/news/world/938-predsedatel-india-falun-dafa-asociacia-meditacia-dar-2.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!