Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев: Внушава се, че съпругата ми е автоджигит, искаха да изкарат баща ми автохулиган

"Зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия. 

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев след представянето на Всеславянска антология на поезията в Централния Военен клуб, предаде "Фокус". 

„Това може да има някакъв временен ефект, да се скрие разлома между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго“, обяви той. 

„Има леко ПТП с екскортиращ автомобил от моята охрана. Екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО“, обясни държавният глава. 

„Може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше как съпругата ми „шпори“ мерцедес на НСО като някакъв автоджигит из булевардите на София. Спомняте си и режисурата в Харманли, която целеше да изкара баща ми автохулиган. Да добавим и последните случаи“, коментира Румен Радев. 

„Винаги в тези ситуации се пуска някакво видео в мрежите, от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация, или от случаен свидетел с интересно минало“, посочи той. „Мобилизират се министри, да се хвърлят по студията. Нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези супер продукции“, каза още Румен Радев.

Той коментира и интервюто на министър-председателя в "Шоуто на Слави".  "Приемам изявлението на премиера Бойко Борисов за чуждите инвестиции като пожелателно мислене в бъдеще време", каза още държавният глава. 

"Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България. Много даже вече напуснаха“, заяви той. „Българската стопанска камара и други организации също констатират сериозни проблеми с инвестициите. Споделя ги и чуждестранният бизнес, с който се срещам редовно“, посочи държавният глава.

По повод последното му вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане, което депутатите преодоляха, държавният глава каза: „На всички е ясно, че законът няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект“. „Депутатите се направиха на разсеяни за друга важна част от ветото, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите на митниците. Ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, обясни Румен Радев.

Попитан как ще коментира прокурорската проверка на финансовия министър Владислав Горанов, държавният глава посочи: „Питайте Министерски съвет. Те са длъжни да си контролират хората“. 

Според президента, протестите няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта. 

„Точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив, то ги генерира. Има определено драматична разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живот в страната. Точно заради това хората протестират“, заяви държавният глава.

Източник: http://epicenter.bg/article/Radev--Razduhvanite-patno-transportni-skandali-sas-semeystvoto-nyama-da-stanat-indulgentsiya-na-upravlya/168982/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!