Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Александър Маринов: Това е краят, времето на правителството е преброено

Времето на правителството е преброено, управляващите търсят приличен повод то да се разтури. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов за освобождаването на Валери Симеонов като вицепремиер и избора на досегашния началник на кабинета му Марияна Николова за негов наследник.

„Това е краят, който се случва по безвкусен и пошъл начин. Няма на какво да се радваме. Слава Богу, че не е била назначена чистачката на сградата на НФСБ. Можеха да се постараят спектакълът да не е чак толкова пошъл. Може би изборът за наследник е проява на специфичния хумор на Валери Симеонов. Фактът, че така безропотно се приема толкова безсмислено нещо от управленска, политическа и всяка една гледна точка, говори за това, че има яснота по въпроса за края и че циркът приключва“, каза политологът.

Проф. Александър Маринов каза още, че днешната българска политика трудно би могла да се обясни рационално. Агонията ще бъде главно за ПГ „Обединени патриоти“, защото ПП ГЕРБ могат да я използват за да оправдаят себе си, така както се случи и с „Реформаторския блок“.

Отсъствието на депутатите на „Атака“ и на премиера Бойко Борисов е ясен знак за дистанциране от случващото се, каза още той.

Проф. Маринов коментира новия вицепремиер Мариана Николова като човек, попаднал в лошото време на грешното място.

Най-правилно би било тя да откаже поста, но вероятно не може да го направи, коментира още той.

Според политолога БСП са избрали тактиката да оставят управляващите да се самонараняват, без да се месят.

Източник: http://epicenter.bg/article/Prof--Aleksandar-Marinov--Tova-e-krayat--vremeto-na-pravitelstvoto-e-prebroeno-/168789/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!